Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele măsuri economice luate de guvernanţi sunt LĂUDATE de Consiliului Investitorilor Străini

Aspen România
FIC logo Consiliul Investitorilor Straini

Primul set de măsuri economice luate de Guvernul României a fost un pas spre a oferi continuitate companiilor aflate în dificultate, dar sunt încă multe lucruri de făcut, susţin reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini (FIC), într-un comunicat remis, luni, Agerpres.

Potrivit acestora, planificarea continuităţii economice este importantă acum, deoarece acţionarii fac strategii şi sondează modalităţile de a continua operaţiunile pe durata pandemiei de coronavirus.

"Întreruperea muncii şi a mobilităţii salariaţilor vor duce la scăderi ale productivităţii, ale consumului şi credem în eficienţa măsurilor care trebuie luate de Guvern pentru a atenua efectele economice care ne afectează pe fiecare dintre noi. În egală măsură, înţelegem că fiecare dintre noi are un rol responsabil şi că această perioadă dificilă ne va întări solidaritatea.

Panica se răspândeşte mai repede decât COVID-19, deoarece platformele globale amplifică incertitudinile şi dezinformarea. Membrii FIC sunt dornici să păstreze un dialog deschis şi onest cu omologii lor români, cu autorităţile şi cu toţi partenerii lor sociali. Suntem, ca întotdeauna, pregătiţi şi dispuşi să aducem expertiza şi cunoştinţele noastre într-un efort constructiv, pentru a depăşi problemele economice. Mulţi dintre membrii noştri au fost proactivi şi au oferit ajutor sistemului medical.

Sistemul medical din România este sistemul medical al tuturor. Depindem unul de celălalt şi suntem egali în faţa adversităţii. Autorităţile, angajaţii şi clienţii noştri pot conta că fiecare membru FIC va face tot posibilul şi va sprijini în toate modurile depăşirea acestei perioade", precizează investitorii.

Citește și: Câte cazuri de coronavirus sunt, în realitate, în România? Doar așa ajungi să fii TESTAT!

Aceştia încurajează autorităţile să iniţieze discuţii cu toate organizaţiile internaţionale, cum ar fi Comisia Europeană, FMI sau Banca Mondială, şi să utilizeze toate resursele disponibile pentru a uşura efortul bugetului naţional şi, dacă va fi nevoie, membrii FIC vor sprijini acest demers cu expertiza lor şi cu cunoştinţe despre ceea ce se întâmplă în economie.

"În aceste zile de criză globală, Consiliul Investitorilor Străini (FIC) consideră, mai mult ca niciodată, că interdependenţa noastră este crucială pentru bunăstarea comună", se mai menţionează în comunicat.


FIC reuneşte peste 120 de companii multinaţionale, care consideră că dialogul dintre factorii de decizie şi comunitatea de afaceri se află în centrul atenuării riscurilor pe care COVID-19 le prezintă pentru economia românească.

"Protejarea celor 185.000 de angajaţi români din companiile FIC a fost prima noastră acţiune, primul nostru gând. Ne bazăm pe ei pentru că, împreună, realizăm o cifră de afaceri de aproximativ 23% din PIB-ul României", mai afirmă investitorii străini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.