Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRIMELE MĂSURI în Vietnam după tragedia din Essex - Primarul a dispus ample cercetări privind traficul cu persoane

politie vietnam

Premierul Vietnamului, Nguyen Xuan Phuc, a dispus o investigaţie privind traficul cu vietnamezi în străinătate, în contextul informaţiilor terifiante conform cărora majoritatea victimelor tragicului incident din Marea Britanie, unde au fost găsite 39 de cadavre într-un camion, ar fi vietnamezi, au relatat sâmbătă media de stat, preluate de DPA, citată de AGERPRES.

"Trebuie să investigaţi şi să descoperiţi cazurile de cetăţeni vietnamezi care sunt duşi ilegal în ţări străine şi să vă ocupaţi cu stricteţe de orice nereguli", a transmis Phuc într-un comunicat, citat de ziarul local VnExpress.

Citeşte şi: Victimele din camionul frigorific de la Essex, cel mai probabil cetăţeni vietnamezi, spune un preot

Phuc a mai cerut Ambasadei vietnameze din Marea Britanie să colaboreze cu poliţia britanică şi să ajută la identificare victimelor.

Ambasada vietnameză a creat de asemenea o linie telefonică specială pentru cetăţenii vietnamezi implicaţi care caută asistenţă, conform guvernului vietnamez.

Multe familii vietnameze sunt acum îngrijorate de soarta copiilor lor dispăruţi. Conform unor informaţii din media locale, 13 familii din centrul Vietnamului au raportat dispariţia copiilor lor de la 23 octombrie.

După ce poliţia britanică a descoperit 39 de cadavre într-un camion în Essex săptămâna trecută, primele sale comunicate sugerau că toţi migranţii ar fi cetăţeni chinezi. Acum se pare că majoritatea sunt vietnamezi.

La 25 octombrie, un activist pentru drepturile omului a dezvăluit un mesaj de la un tânăr de 26 de ani trimis mamei sale din Vietnam în care scria că "mor din cauză că nu mai pot să respir".

Sute de cetăţeni vietnamezi sunt traficaţi în Marea Britanie în fiecare an, conform organizaţiei de caritate ECPAT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.