Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele reacții de la Paris și Tokyo în urma summitului: Reprezentanți ai Franței și Japoniei interpretează efectele întâlnirii lui Donald Trump cu Kim Jong-un

www.timeanddate.com
steag SUA

Documentul semnat de preşedintele american Donald Trump şi de liderul nord-coreean Kim Jong Un, ce prevede o 'denuclearizare completă a peninsulei coreene', este un 'pas semnificativ', a salutat marţi ministrul francez al afacerilor europene, Nathalie Loiseau, exprimând însă dubii că 'au fost atinse toate obiectivele în câteva ore' la summitul din Singapore, transmite AFP, informează Agerpres.

'Această întâlnire este în sine un eveniment semnificativ', dar 'ce aşteptăm toţi este începerea unei negocieri privind denuclearizarea peninsulei coreene', a comentat Loiseau.

Întrebată despre retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul, Nathalie Loiseau a criticat dublul standard aplicat de Washington: 'Semnarea unui document cu Kim Jong Un, care a mers până la a obţine arma nucleară, înseamnă practic a recompensa pe cineva care a încălcat toate tratatele internaţionale'.

Vezi și: Textul Declarației Comune emis la finalul summitului este prezentat integral: Cele patru puncte principale reglementează relațiile SUA cu RPDC

La Tokyo, premierul japonez Shinzo Abe şi-a exprimat speranţa că summitul va conduce la o rezolvare cu succes a problemelor legate de programele balistic şi nuclear ale Coreei de Nord, precum şi la revenirea cetăţenilor japonezi răpiţi de Phenian în urmă cu câteva decenii, notează agenţia Kyodo.

'Coreea de Nord este bogată în resurse (naturale) şi are o forţă de muncă harnică. Va avea un viitor luminos dacă va merge pe drumul cel bun', a declarat Abe, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său malaezian, Mahathir Mohamad.

Este probabil ca Shinzo Abe să aibă o discuţie telefonică în cursul zilei cu Donald Trump, pentru a fi informat despre rezultatul summitului în ce priveşte denuclearizarea Phenianului.

Vezi și: Ministrul chinez de externe face cunoscută poziția oficială a Chinei față de rezultatul summitului

Ministrul japonez de externe, Taro Kono, a declarat pentru presă, în cursul dimineţii, că 'punctul principal este dacă Phenianul va arăta un angajament clar în eforturile de renunţare la toate armele de distrugere în masă şi la rachete de toate razele de acţiune'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.