Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele RESTRICŢII TOTALE în Spania - Întrerupe orice activitate economică ''neesenţială''

www.rte.it
pedro sanchez

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat sâmbătă suspendarea oricărei activităţi economice neesenţiale timp de cel puţin două săptămâni, după ce în ultimele 24 de ore Spania a înregistrat un record de 832 de decese provocate de noul coronavirus, astfel că totalul acestora a ajuns la 5.690, transmite AFP, citată de Agerpres.

''Toţi salariaţii din activităţile neesenţiale vor trebui să rămână acasă în următoarele două săptămâni'', respectiv până pe 9 aprilie inclusiv, când începe weekendul Paştelui catolic, a precizat Sanchez. Sunt considerate activităţi esenţiale care vor continua în special sectoarele sanitar, alimentar şi energetic.

Citeşte şi: Precizări de la Primăria Capitalei - Ce riscă bucureștenii surprinși în parcuri

Măsura mai trebuie aprobată duminică de un consiliu de miniştri extraordinar şi este adoptată după modelul Italiei, care, tot după un record zilnic de decese, a recurs cu o săptămână în urmă la o decizie asemănătoare.

Obiectivul este reducerea suplimentară a mobilităţii pentru a diminua şi mai mult posibilitatea răspândirii virusului, spaniolii fiind deja obligaţi de la jumătate lunii martie să respecte reguli foarte stricte de distanţare socială. În cadrul măsurilor de izolare a populaţiei, spaniolii nu au voie să-şi părăsească domiciliul decât pentru cumpărături de primă necesitate, pentru a merge la serviciu dacă telemunca nu este posibilă sau pentru a-şi plimba animalul de companie.

În pofida acestor reguli, în Spania numărul deceselor provocate de noul coronavirus a crescut de la o zi la alta, iar până acum premierul Sanchez se împotrivise instituirii restricţiilor mai severe adoptate sâmbătă, el temându-se de efectele lor economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.