Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE Primele REZULTATE la Brexit: Marea Britanie ar fi decis să rămână/ EXIT-POLL

UPDATE: Lovitură de teatru: Britanicii au votat pentru IEȘIREA din UE

UPDATE Aproximativ 30 de milioane de britanici din cei 46 de milioane înscriși pe liste au votat la referendum, potrivit The Sun.

UPDATE Conform sondajului online YouGov, tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani au votat să rămână în Brexit în proporție de 74#, în timp ce vârstnicii de peste 65 de ani au votat ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană în proporție de 61%.

UPDATE Un sondaj al Ispos Mori anunţă o victorie şi mai confortabilă a taberei proeuropene. 54% din cei intervievaţi au spus că vor să rămână în UE, în timp ce tabăra pro Brexit a strâns doar 46%. Marja de eroare e de 2%.

UPDATE Potrivit BBC, în Gibraltar 84% dintre votanți s-au pronunțat pentru rămânerea în Uniunea Europeană. Au venit la vot aproape 90% dintre cetățenii britanici cu drept de vot.

UPDATE Conservatorii i-au cerut premierului David Cameron să rămână în funcție, indiferent de rezultatul referendumului.

UPDATE Un nou sondaj indică o altă diferență: 51,1% pentru rămânere, în timp ce pentru Brexit au votat 49,9%

Au apărut primele rezultate la referendumul pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană! Conform Sky News, 52% dintre votanți au preferat să rămână în UE, iar 42% au votat pentru Brexit potrivit unui sondaj YouGov.

A apărut şi prima declaraţie oficială a premierului Marii Britanii, David Cameron. Premierul britanic a scris într-un mesaj pe Twitter: "Mulţumesc tuturor celor care au votat pentru a păstra Marea Britanie mai puternică, mai sigură şi mai bună în Europa", anunţă dpa

.Nigel Farage, liderul UKIP, și-a recunoscut înfrângerea. ”Votul este la limită”, a spus el.

Numărătoarea voturilor va dura toată noaptea, transmite BBC, care aminteşte că acesta a fost al treilea referendum naţional din istoria Marii Britanii. Consultarea a avut loc după o luptă pentru voturi care a durat patru luni de zile între taberele Leave (susţinătorii Brexitului) şi Remain (susţinătorii menţinerii Marii Britanii în Uniunea Europeană).

Nigel Farage, liderul UKIP, partid eurofob şi antiimigraţie, ar fi declarat că se pare că tabăra Remain a câştigat referendumul.

Dupa primele rezultate în privinţa votului, lira sterlina a crescut in raport cu dolarul. E la acelaşi nivel ca în decembrie anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.