Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele 'rezultate' obţinute de Laura Codruţa Kovesi la EPPO: A învăţat limba engleză/ VIDEO

kovesi

Laura Codruța Kövesi, şefa Parchetului European (EPPO) se declară "foarte mândră" că este protagonista "momentului istoric" al începerii funcționării, de la 1 iunie, a Parchetului European, și avertizează cu privire la "riscul ridicat" reprezentat de delictele legate de Fondul de recuperare în urma pandemiei. Fosta şefă a DNA a acordat un interviu agenţiei spanione EFE.

Dacă activitatea EPPO abia începe, Kovesi se poate lăuda că a investit deja salariul de procuror-şef în ceva util: a învăţat limba engleză. Şefa EPPO a acordat interviul într-o limbă engleză mult mai fluentă decât cea pe care o vorbea până recent. De altfel, la numirea în funcţie, cu ocazia audierilor din Parlamentul European, Kovesi a vorbit în limba română.

VIDEO cu interviul lui Kovesi, AICI!

Creat pentru a investiga infracţiunile ce afectează bugetul UE, noul Parchet European este un ''instrument'' de ''protejare a intereselor noastre economice'', motiv pentru care ''trebuie să fie puternic, eficace şi eficient'', subliniază Kovesi, care conduce o mică echipă ce va superviza de asemenea fondul european de redresare post-pandemie NextGenerationEU, în valoare de 750 de miliarde de euro.

Conform estimărilor sale, corupţia, deturnarea de fonduri şi frauda în multiplele sale forme provoacă bugetului UE pierderi anuale de circa 500 de milioane de euro. Această hemoragie financiară s-ar putea accentua în contextul pandemiei, ale cărei efecte economice au determinat blocul comunitar să constituie, prin împrumuturi accesate de Comisia Europeană, respectivul fond de redresare din care statele membre pot accesa granturi şi credite în baza planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă (PNRR) aprobate de Comisie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.