Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primera Division, îndemnată să implementeze tehnologia semiautomată de ofsaid

ofsaid fotbal arbitraj

Primera Division a fost îndemnată de Comisia Tehnică a Arbitrilor (CTA) din cadrul Federaţiei spaniole de fotbal să demareze implementarea tehnologiei semiautomate de ofsaid, după ce sistemul VAR nu a reuşit să anuleze un gol din ofsaid la meciul disputat luni între Cadiz şi Elche (1-1), transmite DPA, potrivit Agerpres.

Elche, ''lanterna roşie'', a reuşit să salveze un punct la Cadiz, aflată de asemenea în zona retrogradării, printr-un gol marcat de Ezequiel Ponce în minutul 81. Ponce a fost implicat şi în faza care premergătoare golului, iar reluările au arătat că în acel moment se afla în poziţie de ofsaid. Prin urmare, golul ar fi trebuit anulat, dar VAR-ul nu a semnalizat acest aspect arbitrului Carlos del Cerro Grande.

CTA a recunoscut eroarea şi a oferit o soluţie ligii spaniole de fotbal pentru a preveni repetarea unor astfel de greşeli.

''A pune capăt erorii umane nu este posibil, dar este posibil la deciziile de ofsaid să fie aplicată tehnologia semiautomată, se arată într-un comunicat al CTA. Din acest motiv, noi invităm Primera Division să implementeze tehnologia semiautomată de ofsaid, după experienţa desfăşurată de Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) la ultima ediţie a Supercupei Spaniei, care ar evita orice eroare la luarea deciziilor privind aceste acţiuni prin activarea unei serii de alerte care face acest instrument infailibil. În acest sens, CTA anunţă că va relua discuţiile cu Primera Division. Fotbalul spaniol merită să continue să crească într-un context de ultimă oră pentru a evita situaţiile cu care pot fi corectate prin

aplicarea tehnologiei.''

Tehnologia semiautomată a ofsaidului va fi disponibilă şi la finala Cupei Spaniei, pentru că implementarea acestei unelte se poate face doar pe stadioane clasificate pentru Liga Campionilor şi nu pe restul arenelor din prima sau a doua divizie.

Ofsaidul semiautomat a fost utilizat în premieră la Supercupa Europei din august, la meciul dintre Real Madrid şi Eintracht Frankfurt, fiind apoi prezent şi la meciurile Cupei Mondiale 2022 din Qatar.

CTA a anunţat că va lua măsuri disciplinare împotriva oficialilor de la meciul Cadiz - Elche.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.