Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primii 6 kilometri ai liniei de metrou spre Otopeni vor fi realizaţi de un constructor din Turcia

metrou, eroilor 1

Primii şase kilometri ai liniei de metrou spre Otopeni, între staţia 1 Mai şi staţia Tokyo, care va fi în apropierea complexului comercial Băneasa, vor fi realizaţi de un constructor din Turcia, potrivit unor surse Digi24.

Mai exact, dacă nu vor fi contestaţii, cei de la Alsim Alarko se vor ocupa de proiectarea şi realizarea structurii tunelurilor şi a celor şapte staţii. Contractul pentru construirea primului tronson din M6 mai era dorit de asocieri de firme din Turcia, China, Rusia, Italia sau Spania. Alsim Alarko construieste şi 33 de kilometri din Autostrada de Centură Sud a Capitalei. Firma are, însă, experienţă şi în realizarea de lucrări în subteran, având contracte cu municipalitatea din Istanbul pentru realizarea mai multor linii şi tronsoane de metrou, conform adevărul.ro.

Investiţia este estimată la 1,3 miliarde de lei. Lucrările ar urma să dureze patru ani. Primii şase kilometri din linia de metrou spre Aeroportul Henri Coandă sunt şi cei pe care Comisia Europeană a acceptat să-i finanţeze, cu 2,3 miliarde de lei. Magistrala spre Aeroportul Otopeni ar trebui să aibă în total 14 kilometri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.