Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primii refugiaţi au ajuns în România

adevarul.ro
grecia refugiati

Primul lot de refugiaţi din Siria şi Yemen alocat României a ajuns, joi, la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil (CRCPSA) din Galaţi, unde aceştia vor beneficia de cazare pe perioada derulării procedurii de azil, dar şi de asistenţă medicală, psihologică, juridică şi materială.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), în cadrul mecanismului de relocare intra-UE, joi au sosit în România din Grecia, primele 15 persoane de origine siriană şi yemenită, care vor fi cazate în Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi. "Grupul celor 15 persoane aflate în nevoie de protecţie internaţională este compus din zece tineri şi o familie formată din părinţi şi copii minori. Aceştia au vârste cuprinse între şapte luni şi 50 de ani. Activitatea de relocare s-a derulat pe parcursul mai multor luni, perioadă în care autorităţile elene, în baza scrisorilor de intenţie transmise de IGI, au identificat persoanele aflate în nevoie de protecţie internaţională şi au înaintat propunerile părţii române. În urma analizei specifice şi a verificărilor de securitate necesare, IGI a emis decizii de acceptare a relocării în România pentru aceste persoane", se arată în comunicat.

Aceeaşi sursă mai precizează că, în perioada următoare, aceste persoane vor parcurge procedurile în materie de azil privind acordarea unei forme de protecţie internaţională în România, cererile lor urmând să fie procesate la Centrul de Cazare din Galaţi. Tot aici vor beneficia de cazare pe perioada derulării procedurii de azil precum şi de asistenţă medicală, psihologică, juridică şi materială. Complementar asistenţei guvernamentale, prin proiectele cu finanţare europeană derulate de către organizaţiile neguvernamentale, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul azilului şi integrării, vor beneficia de asistenţă specifică, în funcţie de nevoile identificate. Transferul celor 15 persoane, organizat de autorităţile elene, reprezintă prima operaţiune de relocare intra-UE în România, în conformitate cu deciziile Uniunii Europene privind instituirea unor măsuri provizorii în domeniul protecţiei internaţionale în beneficiul Greciei, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.