Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primii trei magnati ai Asiei au pierdut impreuna 5,6 miliarde de dolari intr-o singura zi

Wang Jianlin

Prabusirea Bursei din Shanghai a declansat un adevarat tsunami pe piata financiara internationala.

Primii trei cei mai bogati oameni din Asia au pierdut impreuna 5,6 miliarde de dolari intr-o singura zi. Este vorba despre Wang Jianlin (presedintele conglomeratului chinez Dalian Wanda Group), care a inregistrat un minus de 3,6 miliarde de dolari. Averea lui Jianlin era estimata la 31,2 miliarde de dolari, astfel ca evenimentul de luni i-a afectat un procent de doar 8,6% din business.

Al doilea afacerist lovit este Li Ka-shing, un faimos magnat din Hong Kong, ale carui conturi au fost golite de 1,5 miliarde de dolari. In fine, al treilea om de afaceri afectat serios de prabusirea Bursei din Shanghai este magnatul si filantropul chinez Jack Ma, fondatorul si presedinte Alibaba Group.

Considerat cel mai bogat om din China, Ma a pierdut 546 de milioane de dolari, insa averea sa, estimata la 29,9 miliarde de dolari, nu are cum sa fie afectata. Bloomberg noteaza ca, desi cei mai bogati au inregistrat cele mai mari pierderi, adevaratele lovituri le-au primit investitorii mici.

Alti 24 de miliardari cunoscuti din lume au ramas fara minimum un miliard de dolari dupa “lunea neagra”. Printre acestia, Bill Gates (scadere 3,2 miliarde $), spaniolul Amancio Ortega (1.5 miliarde $) sau Carlos Slim (1,6 miliarde de $).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.