Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul anunț oficial despre noul Rege al Marii Britanii

regina elisabeta

Familia Regală a Marii Britanii a anunțat joi seara, pe canalele oficiale de social media, că Regina Elisabeta a II-a „a murit liniștită la Balmoral în această după-amiază”.

Anunțul oficial cuprinde și o referire la noul Rege al Marii Britanii: „Regele și Regina Consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra”, se mai arată în mesaj.

Noul Rege al Marii Britanii va fi fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a, Charles, iar Regina Consoartă soția sa, Camilla.

La moartea reginei, prințul Charles a devenit imediat noul monarh. Nu au fost făcute publice detalii oficiale despre ceea ce se va întâmpla în zilele următoare, dar se anticipează că reginei i se va face o înmormântare de stat completă, așa cum este tradițional pentru a marca moartea unui monarh.

A început o perioadă de doliu național, care va dura până la funeralii, care se așteaptă să aibă loc la 10 zile de la moartea reginei. Trupul ei va fi mutat la Palatul Buckingham, unde va rămâne probabil timp de cinci zile.

Se așteaptă ca guvernul să nu anunțe alte probleme, cu excepția cazului în care sunt urgente, pentru a permite ca atenția să se concentreze complet asupra reginei. Evenimentele sportive majore, inclusiv meciurile de fotbal și cricket, vor fi probabil amânate în semn de respect.

Regele va semna planurile finale în zilele următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.