Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul centru de recuperare pentru copii cu dizabilităţi neuromotorii, inaugurat la Braşov

observatorul.ro
copii cu dizabilitati handicap
"Povestea a început în urmă cu patru ani, pe vremea când eram angajata unei fundaţii suedeze, care a pus la dispoziţia copiilor cu nevoi speciale un loc unde aceştia puteau beneficia de terapii gratuite. Odată cu implicarea mea în recuperarea acestor copii, am realizat câtă bucurie, satisfacţie şi provocări îmi aduce ceea ce am ales să fac! Ideea de a deschide un centru de activităţi zilnice în Braşov - oraşul meu de suflet, în care m-am născut şi îmi doresc să trăiesc, a venit din dorinţa de a le oferi copiilor cu nevoi speciale posibilitatea de a accesa mai multe terapii într-un singur loc, un loc în care aceştia să se simtă bine", a afirmat, într-un comunicat remis AGERPRES, Anca Anei, fondatorul Asociaţiei "Toţi copiii sunt copii".

Noul centru de recuperare pune la dispoziţia familiilor cu copii cu dizabilităţi neuromotorii, tulburări emoţionale sau de neurodezvoltare o serie de programe de recuperare şi organizează activităţi specifice care să asigure posibilitatea copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi de a-şi stimula şi dezvolta abilităţile şi capacităţile fizice, mentale, sociale sau spirituale.

"În cadrul centrului, micii beneficiari lucrează alături de personalul specializat în recuperarea copiilor cu nevoi speciale şi afecţiuni neuromotorii, precum şi voluntari implicaţi. Suntem convinşi că toată lumea trebuie să evolueze într-un mediu stimulant, cu sprijin familial, o reţea socială, activităţi recreative şi de îngrijire a sănătăţii adaptate nevoilor lor şi din acest motiv, promovăm dezvoltarea întregului potenţial al copiilor cu diferite dizabilităţi, ca membri cu drepturi depline ai societăţii", a precizat Anca Anei.

Acreditată şi licenţiată ca Furnizor de Servicii Sociale de către Ministerul Muncii, Asociaţia pentru copii cu dizabilităţi "Toţi copiii sunt copii" oferă servicii de recuperare neuromotorie acoperind un segment rămas descoperit pe zona oraşului Braşov, se precizează în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.