Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul episod al serialul românesc 'Egregora-Comoara pierdută', a fost prezentat la SMARTFest

SMART FEST facebook
SMARTFest

Primul episod al serialului românesc "Egregora - Comoara pierdută", regizat de Andrei Chiriac, considerat un mix între Harry Potter şi Codul lui DaVinci, este prezentat la cea de-a doua ediţie a SMARTFest care se desfăşoară la Borsec, în prezenţa regizorului şi a actriţei Ramona Bădescu.

"Rolul meu este Contesta Francesca, un rol în care se recită în italiană pentru că are loc la Vatican. În film sunt o contestă italiancă, care trăiesc la Vatican şi am o soră bună, pentru că eu sunt sora cea rea, o soră bună care e Maia Morgenstern în această poveste istorică. Nu este o poveste ca Harry Potter, este un mixt între Harry Potter şi Codul lui Leonardo DaVinci. Este un science fiction dar cu documentaţie istorică, pentru că se întâmplă acum 2000 de ani şi istoria aceasta Egregora se va petrece în timp. Acum, Andrei Chiriac a reuşit să facă primul episod, este un episod pilot cu mare greutate, pentru că este un regizor, zic eu, science fiction. El însuşi a făcut filmări cu hergheliile de cai, a făcut filmări cu cascadori, a făcut filmări la Babele, la Sfinx, pe înălţimi. Este într-adevăr o nebunie ceea ce a făcut el şi de abia aştept să văd ce a reuşit să scoată în 50 de minute, pentru că într-adevăr este minunat. Se vorbeşte de comoara lui Decebal, se vorbeşte de Vlad Ţepeş, se vorbeşte de romani, se vorbeşte de un cod secret ascuns în Vatican, se vorbeşte în primul rând de istorie", a declarat, pentru AGERPRES, Ramona Bădescu, conform Agerpres.

Actriţa a spus că este surprinzător pentru ea să joace într-un film românesc şi să recite în italiană, lucru care i s-a părut un pic cam dificil, însă nu imposibil.

"Mi-ar fi plăcut să recit în română, dar acesta este un episod pilot, după care într-adevăr acţiunea se va dezvolta atât în Italia, cât la Malta şi în mai multe locuri. Rolul meu este unul misterios. Vin din Italia, de la Vatican, tocmai în Bucegi pentru că au spus că la Vatican este nesigur fiindcă şi pereţii au urechi. Aşa că am venit aici să demonstrez că în afara bogăţiei lui Decebal există un lucru şi mai bogat, apa vie care va trebui să fie găsită. E un rol enigmatic, o femeie care încearcă să facă cât mai multe, să uneltească cât mai multe lucruri în afara Vaticanului, pentru că şi acolo sunt pericole ca să se afle secretele ei", a spus Ramona Bădescu.

Ea consideră că acest film este un proiect important pentru România şi se bucură că revine în ţară cu o poveste care o va ajuta să se afirme şi ca actriţă.

"După ce am lucrat cu artişti, cu regizori străini mă bucur să încep şi aici, în ţară, o lungă poveste care să-mi dea posibilitatea să mă afirm ca actriţă, numai în televiziune şi muzică. Dar cel mai frumos şi cel mai emoţionant este când devii important în ţara ta, nu din străinătate să vii în ţara ta", a arătat actriţa.

Din distribuţia serialului fac parte Daniel Nuţă (Vlad Ţepeş), Eduard Trică (Radu cel Frumos), Maia Morgenstern (contesa Madgia), Ştefan Velniciuc (Iancu de Hunedoara), Dimitri Bogomaz (Călugărul), Ramona Bădescu (contesta Francesca), Florin Stancu (Stancu), Andrei Chiriac (căpetenia Dragonilor), Răzvan Gheorghiu (Arun), Ionuţ Deliu (Ionuţ) şi alţii.

Andrei Chiriac este actor, regizor şi cascador, s-a format la Şcoala de Arte Vizuale din New York şi a revenit în ţară pentru a evidenţia misterul şi înţelepciunea basmelor şi legendelor româneşti, potrivit organizatorilor festivalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.