Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul lider de partid care cere DEMISIA Guvernului pe fondul crizei protestelor minerilor: A băgat în colaps țara

Agerpres
mina lupeni

Daniel Ionașcu, președinte executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), cere demisia Guvernului și a celor responsabili, dacă salariile minerilor din Valea Jiului nu vor fi plătite în decursul a 48 de ore.

„Mă interesează un lucru: O țară care nu este guvernată de regulile esențiale ale bunului simț, în mod cert se transformă într-o anarhie a lipsei de bun simț în care fiecare va dori să se căpătuiască cum știe în mod propriu. Spun că, atâta timp cât un politician indiferent din ce partid este și ce culoare politică are atâta timp cât a înțeles să se pună în slujba poporului său este important să înțeleagă nevoile oamenilor. Nu există nevoie mai mare la un om decât aceea de a mânca el, copiii, soția și cei apropiați lui. Un miner din Valea Jiului nu are altă sursă de venit decât salariul din minerit pe care îl primește din partea statului.

Citește și: Diana Șoșoacă îi vrea pe minerii din Valea Jiului să mărșăluiască pe străzile din București: ‘Nu au curaj, le este frică. Dacă suntem uniți, rechinii mor’

Acest Guvern este culpabil în opinia mea, nu pentru faptul că nu dă bani acum fiindcă nu are de unde să dea ci prin faptul că a băgat țara aceasta într-o situație care putea fi soluționată într-o altă manieră. A băgat în colaps țara pentru că oamenii care au muncit atâta timp nu au putut fi plătiți. Am anunțat cu luni de zile în urmă că ar putea urma o situație de foamete în România. Nu vreau să dramatizez, dar vreau să spun un lucru: dacă oamenii au fost angajați la stat, dacă oamenii au lucrat, trebuiesc plătiți! Dacă Guvernul, domnul Cîțu și cei responsabili nu pot și nu știu să-i plătească, batjocura la adresa copiilor a acestor oameni care nu au nicio vina este culpabilă pentru Ministerele de Resort și Guvern în genere, motiv pentru care dacă pot să o rezolve foarte repede, să o rezolve, dacă nu în numele Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) și personal cer demisia Guvernului și a celor responsabili.

Citește și: Raed Arafat, critici dure la adresa lui Ion Cristoiu: ‘Răspândiți minciuni și narative false și veninoase, pentru că la vârsta dumneavoastră sigur nu vă veți schimba’

În numele Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), în contextul în care situația aceasta nu se va dezamorsa în următoarele 48 de ore, noi partidul dar și personal, vom avea un demers și acesta va însemna de la prezență până la procese care să atragă responsabilitatea factorilor care trebuie să plătească printr-o decizie judecătorească. Această decizie trebuie pusă în executare și în mod evident să arătăm și să demascăm public incompetența unor oameni care pur și simplu calcă peste sufletele, dar mai cu seama calcă peste ceea ce înseamnă dreptul omului de a fi plătit pentru munca lui!”, a transmis umanistul Daniel Ionașcu.

Citește și: CTP: ‘Domnul Cîțu poate fi cel mai important premier din istoria post-decembristă a României. Este finanțist și stăpânește această meserie’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.