Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul medicament împotriva agitației cauzate de Alzheimer. Japonezii au obținut aprobarea FDA

 Alzheimer

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a aprobat joi brexpiprazolul de la Otsuka Pharmaceutical, pentru tratarea agitației la pacienții cu Alzheimer, devenind astfel primul medicament aprobat pentru această indicație, a anunțat compania într-un comunicat citat de Reuters, scrie Mediafax.

Decizia vine după ce, în aprilie, un comitet consultativ a votat cu 9-1 că firma are suficiente date pentru a identifica populația la care beneficiile tratamentului depășesc riscurile acestuia.

Pacienții cu Alzheimer prezintă uneori semne de agresivitate extremă sau devin neliniștiți și anxioși, deoarece creierul lor își pierde capacitatea de a negocia cu noi stimuli ca urmare a bolii.

În prezent, în SUA, acești pacienți sunt mai întâi calmați cu ajutorul strategiilor non-farmacologice, urmând ca, în scenarii mai grave, să fie supuși unui tratament off-label cu antipsihotice și antidepresive.

Aprobarea brexpiprazolului se bazează pe două studii de ultimă oră, care au arătat o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește calmarea pacienților agitați cu Alzheimer, în comparație cu un placebo.

Brexpiprazolul, dezvoltat în colaborare cu producătorul danez de medicamente Lundbeck, a fost aprobat anterior în SUA pentru tratarea adulților cu tulburări depresive majore și schizofrenie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.