Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul ministru care riscă să fie DEMIS de Cioloş. Care este motivul

guvern ciolos

Veşti proaste pentru ministrul Muncii! Potrivit unor surse, premierul Dacian Cioloş ia în calcul remanierea ministrului Ana Costea în perioada imediat următoare. De vină ar fi noua Legea a salarizării, anunță Realitatea TV.

Noua lege a salarizării a dat naştere multor controverse. Acest proiect a fost realizat de fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb.

Pe acest proiect, conform Anei Costea, s-a lucrat astfel încât să fie adus într-o formă sustenabilă.

Potrivit Legii Salarizării, Salariile de bază ar putea creşte cu până la 42% în următorii 4 ani, iar cea mai consistentă majorare este prevăzută pentru asistenţii sociali. Informaţiile apar în noua lege unică a salarizării. Astfel, salariul minim ar creşte cu cel mult 100 de lei în următorii 4 ani, până la 1.350 de lei. Impactul net al aplicării legii va fi de 8,5 miliarde de lei, se mai arată în proiect.

Raportul dintre cel mai mic salariu de bază şi cel maxim în sistemul de stat va fi de 1 la 15. Astfel, niciun angajat la stat nu va câştiga mai puţin de 1.350 de lei lunar. Salariul maxim va fi de 20.250 de lei şi îi va reveni preşedintelui României.

Cel mai bine vor fi plătiţi demnitarii, care vor avea un câştig mediu - adică salariu de bază şi alte venituri - de aproximativ 12 mii de lei.

Urmaţi de bugetarii cu funcţii specifice, cu circa 10 mii de lei şi de diplomaţi, cu 9.300 de lei. În Justiţie, câştigul mediu va ajunge la 8.000 de lei. Funcţionarii publici din administraţia centrală şi cadrele universitare vor câştiga în medie, aproape 5.000 de lei. Cele mai mici câştiguri medii vor fi în asistenţă socială - 2.132 de lei, după ce aici va fi acordată cea mai consistentă majorare a salariilor de bază în următorii patru ani.

Proiectul mai prevede că vor fi îngheţate, până în 2020, indemnizaţiile de şedinţă ale consilierilor locali şi judeţeni şi majorarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Documentul precizează care sunt, în valori nominale în lei, salariile pentru fiecare funcţie, grad sau treaptă profesională. Astfel, vor fi eliminate situaţiile în care persoane nou angajate şi persoane cu vechime în muncă au acelaşi salariu de bază, din cauza creşterii salariului minim pe economie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.