Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul ministru din Guvernul Cioloş avizat pozitiv

petre toba

Ministrul desemnat al Afacerilor Interne, Petre Tobă, a primit luni aviz favorabil de la comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale celor două Camere ale Parlamentului, decizia fiind luată în unanimitate, prin vot deschis.

Vezi şi: Calendarul audierilor noilor miniștri din Guvernul Cioloș - DOCUMENT

"Prioritatea numărul unu a Ministerului Afacerilor Interne va fi reprezentată de creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi (...) este o temă extrem de actuală, vedem cu toţii tot ceea ce se întâmplă în proximitatea României, vedem cu toţii ceea ce se întâmplă în Europa şi prin creşterea gradului de siguranţă doresc să acopăr toate componentele siguranţei cetăţeanului", a declarat Petre Tobă, după audiere. 

Întrebat dacă va folosi coloana oficială la fel ca şi predecesorul său, Gabriel Oprea, Tobă a spus că o va folosi exact în condiţiile prevăzute de lege. 

"Legea prevede că atunci când este nevoie de deplasare pentru situaţii de urgenţă să poată să fie însoţire, iar atunci când echipajul de poliţie rutieră face parte din dispozitivul de escortă al demnitarului, poate să meargă pentru a fluidiza deplasarea acestuia", a arătat Tobă. 

El nu a dorit să comenteze cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea. 

"Sper, şi votul final a dovedit acest lucru, că răspunsurile mele i-au mulţumit pe domnii deputaţi şi senatori. Mi-am exprimat la final speranţa unei foarte bune colaborări cu Comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi bineînţeles un sprijin din partea acestora", a mai arătat Petre Tobă.

Petre Tobă este şef al Poliţiei din mai 2012, funcţie pe care în ultimii trei ani şi şase luni a ocupat-o în mandatul a patru miniştri ai MAI şi în care a revenit după ce în 2010 a fost demis, împreună cu Dan Valentin Fătuloiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.