Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul ministru din Guvernul Ciucă care se plânge că primește 'foarte puțini bani' prin PNRR

antena24.ro
Constantin-Daniel Cadariu

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, afirmă că ministerul are ”foarte puţini bani” prevăzuţi în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), el arătând că bugetul alocat domeniilor gestionate este de 24 de milioane de euro din totalul de 29,2 miliarde de euro, anunță news.ro.

”Prima problemă de la PNRR în ceea ce priveşte ministerul nostru este că avem foarte puţini bani. Din 29,2 miliarde de euro, ministerul nostru are alocaţi doar 24 de milioane de euro: 10 milioane de euro pentru constituirea a 8 OMD-uri regionale şi 14 milioane de euro pentru a face şapte platforme digitale să vină în sprijinul activităţii mediului de afaceri. Atât şi nimic mai mult”, a declarat Cadariu miercuri după amiază, la Ploieşti.

OMD-urile sunt Organizaţii de Management al Destinaţiei, iar obiectivul implementării acestora îl reprezintă creşterea competitivităţii sectorului turistic românesc şi promovarea transformării socio-economice durabile în zonele rurale şi defavorizate. î

”Implementarea acestei reforme va consta în adoptarea unui cadru legislativ necesar funcţionării Organizaţiilor de Management al Destinaţiei şi elaborarea unui Plan de acţiune dedicat valorificării patrimoniului cultural în scopul creşterii competitivităţii sectorului turistic românesc. Înfiinţarea şi operaţionalizarea Organizaţiilor de Management al Destinaţiei se va baza pe recomandările Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) incluse în studiul «Operaţionalizarea Organizaţiilor de Management al Destinaţiei». Organizaţia de Management al Destinaţiei va fi o entitate cu personalitate juridică, care realizează politica de dezvoltare turistică a destinaţiei, inclusiv politica de marketing a destinaţiei, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, reunind o serie de alte organizaţii, precum: operatori economici de profil, instituţii ale sectorului public, asociaţii profesionale şi patronale, organisme de reglementare”, se arată în PNRR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.