Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul ministru din Guvernul Viorica Dăncilă care e sincer: 'Recunosc că birocrația m-a învins'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă guvern

Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaților, că birocrația l-a „învins” în sensul în care nu a elaborat la timp metodologia pentru introducerea gazelor în comunitățile locale.

„Aveți dreptate, nu am reușit să scot, și este vina mea, metodologia în termenul de 60 de zile. Aveți perfectă dreptate și nu am să vă contrazic aici. Recunosc că birocrația m-a învins, dar nu pentru tot timpul, deci m-a întârziat puțin, metodologia este făcută. Dacă vă imaginați că metodologia a însemnat doar să luăm cu copy-paste din metodologia veche, vă înșelați amarnic, metodologia nouă este mult mai simplă și mult mai clară, pentru că asta a fost solicitarea primarilor cu care am stat de vorbă”, le-a spus ministrului Energiei, Anton Anton, deputaților prezenți în plen la dezbaterile de luni de la Ora Guvernului.

Citește și: Schimbare de proporții la Kanal D! După 10 ani, a fost înlocuit!

Contactat de MEDIAFAX după dezbatere, Anton Anton a spus că s-a referit la metodologia de introducere a gazelor în comunitățile locale.

„Metodologia de introducere a gazelor în comunități, e vorba de metodologia prin care unitățile administrativ teritoriale au dreptul să-și liciteze sistemele de gaze”, a indicat ministrul Energiei.

Citește și: Țiriac pregătește o mega-tranzacție. Ce vrea să pună la vânzare omul de afaceri

Ministrul Energiei, Anton Anton, a anunțat, la discuțiile din plenul Camerei Deputaților pe tema legii offshore, că România este în discuții pentru a introduce o inovație destul de rară în Europa, anume „stocarea energiei electrice în gaze” la Craiova.

Anton a mai spus că ministerul pe care îl conduce primește prin legea offshore „mai multe sarcini decât ne-am fi dorit”, cum ar fi acordarea de avize.

Citește și: Tudorel Toader, mesaj dedicat ‘celor care nu vor să priceapă’ ! Ce le-a transmis ministrul

De asemenea, ministrul Energiei a adăugat că cifra vehiculată pentru rezervele de gaze din Marea Neagră, de 200 de miliarde de metri cubi, este o estimare „cu probabilitate 50%”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.