Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul pas a fost făcut. Unde vom putea găsi LISTA cu numele pedofililor din România

Poliția Capitalei
pedofil București

Comisiile juridică şi pentru egalitate de şanse din Senat au dat, miercuri, un raport comun de admitere pentru proiectul legislativ referitor la registrul automatizat naţional cu privire la autorii contravenţiilor şi infracţiunilor sexuale, de hărţuire, sau asupra minorilor, anunţă Agerpres.

Potrivit textului de lege iniţiat de parlamentari PSD, PNL, PMP, UDMR, USR, ALDE, independenţi şi minorităţi, "stabilirea unui registru constând din persoane care au comis infracţiuni sau contravenţii de natură sexuală, accesibil instituţiilor abilitate, precum şi obligativitatea declarării schimbării de domiciliu sau a părăsirii localităţii pe o durată mai lungă de 15 zile de către autorul unor fapte de natură sexuală ar face mai uşoară munca de prevenţie a recidivei şi repetării abaterii pentru autorităţi".

Proiectul mai prevede că "stocarea datelor personale, dactiloscopice şi genetice ale autorilor unor infracţiuni de natură sexuală pe o perioadă mai lungă de timp ar asigura o bază de date separată de cazierul juridic, asemenea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare sau al Sistemului automat de identificare pe baza impresiunilor papilare, bază de date ce poate fi folosită rapid de către autorităţi în cazul semnalării anumitor fapte de natură sexuală (...). Toate persoanele nereabilitate care se fac vinovate de faptele prevăzute de această lege vor fi înscrise în registru pe o perioadă conformă cu gravitatea faptei".

În expunerea de motive a proiectului de act normativ se precizează: "Registrul naţional automatizat cu privire la autorii contravenţiilor şi infracţiunilor sexuale, de hărţuire, sau asupra minorilor reprezintă o soluţie similară cu cea oferită de mai multe state europene precum Austria, Malta, Regatul Unit, Franţa, precum şi a mai multor land-uri germane. Soluţia este similară cu cea pe model francez, anume un registru securizat, fără acces public, pentru uzul autorităţilor în vederea prevenirii unor fapte cu caracter sexual sau conex ce pot afecta integritatea psihică a persoanelor sau dezvoltarea în cazul minorilor. Scopul nu este unul punitiv, ci preventiv şi de ordine publică. Registrul ar ajuta şi la coordonarea cu astfel de registre la nivel european pentru a preveni fapte comise de cetăţeni europeni aflaţi în evidenţa registrelor similare, dar şi pentru a preveni fapte comise de cetăţeni români în alte state membre".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.