Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul SCANDAL OLIMPIC: Acuzații grave ale SUA la adresa Rusiei, după ce hegemonia americană a fost oprită la înot

smartradio.ro
Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Comitetul olimpic rus i-a luat apărarea înotătorului Evgheni Rîlov, care a câştigat vineri proba de 200 m spate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după acuzaţiile de dopaj pe care i le-a a dus principalul său adversar, americanul Ryan Murphy, scrie AFP.

Rîlov, câştigător şi la 100 m spate, a pus capăt dominaţiei americane la 200 m cu timpul de 1 min 53 sec 27/100, depăşindu-i pe Murphy (1: 54,15) şi pe britanicul Luke Greenbank (1: 54,72).

Ryan Murphy a afirmat ulterior că ''probabil cursa nu a fost una curată''.

''Iată cât îi afectează pe alţii victoriile noastre. Da, suntem aici la Jocurile Olimpice, avem dreptul de participare indiferent dacă unora le convine sau nu'', se arată într-o postare pe pagina de Twitter a Comitetului olimpic rus. Acesta a denunţat sarcastic ''tirada'' pe marginea cazurilor de dopaj din Rusia din partea celor care sunt învinşi de reprezentanţii Rusiei.

''Trebuie să înveţi să pierzi'', a punctat în mesajul său Comitetul olimpic rus cu referire la situaţia lui Murphy.

Şeful Agenţiei ruse antidoping (RUSADA), Mihail Buhanov, a subliniat că Evgheni Rîlov a fost ''testat de trei ori în 2021'' şi că va fi testat şi de Federaţia internaţională de nataţie.

Înotătorul rus Evgheni Rîlov, care concurează sub drapel neutru din cauza sancţiunilor pentru dopaj impuse ţării sale, a confirmat vineri succesul de la 100 m spate, cucerind a doua sa medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la 200 m spate.

Rîlov, în vârstă de 24 ani, a pus capăt dominaţiei americane în această probă, cu timpul de 1 min 53 sec 27/100, nou record olimpic.

Marţi, Evgheni Rîlov a cucerit primul său titlu de campion olimpic, la 100 m spate, probă în finala căreia românul Robert Glinţă a ocupat poziţia a opta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.