Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul stat arab care poate intra în Schengen fără viză

schengen

Cetăţenii din Emiratele Arabe Unite (EAU) vor fi primii arabi care vor putea intra fără viză în cele 26 de state membre ale spaţiului Schengen, dar şi în alte ţări europene ce nu fac parte din acest spaţiu de liberă circulaţie, inclusiv România, relatează miercuri agenţia EFE.

Comisia Europeană şi guvernul EAU au semnat un acord ce permite cetăţenilor acestei ţări să călătorească fără viză în statele spaţiului Schengen cel mult 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile.

Semnarea acordului, cerută în ultimii ani de reprezentanţi ai mediului de afaceri, are în vedere atragerea către Europa a turiştilor din EAU, a căror putere de cumpărare este foarte ridicată.

Cu excepţia Marii Britanii şi Irlandei, acordul este valabil şi în statele Uniunii Europene care nu sunt incluse în spaţiul Schengen, respectiv România, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Vatican, Andora, San Marino şi Monaco.

Potrivit unei surse comunitare, următoarele acorduri pentru eliminarea vizelor de scurtă şedere urmează să fie semnate de Comisia Europeană cu Peru şi Columbia, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.