Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul tablou semnat Van Gogh care va fi licitat după 20 de ani în Franţa, prezentat la casa de licitaţii Artcurial

culturebox.francetvinfo.fr
tablou vincent van gogh

O pânză de Vincent van Gogh, absent din licitaţii de mai bine de 20 de ani în Franţa, va fi prezentată publicului miercuri de casa de licitaţii Artcurial din Paris. Vânzarea va avea loc pe 4 iunie, potrivit NEWS.RO.

Citeşte şi: Scandal MONSTRU la Primăria Capitalei! Nicuşor Dan, EVACUAT de agenţii de pază de la ședința Consiliului General al Capitalei / VIDEO

Este vorba despre o operă de tinereţe, datată 1882, "Raccommodeuses de filet dans les dunes". Pictat în Olanda, ţara sa de origine, înainte de venirea sa în Franţa, lucrarea dezvăluie perioada realistă a artistului, care se concentrează pe tema sărăciei, având ca subiect ţăranii şi minerii, potrivit site-ului culturebox.francetvinfo.fr.

Tabloul face parte dintr-o perioadă nu foarte căutată de colecţionari. Este estimat între 3 şi 5 milioane de euro, în timp ce alte lucrări ale artistului au depăşit 70 de milioane de euro.

Vincent Van Gogh, născut în 1853 la Zundert într-o familie de pastori şi comercianţi de artă, a pictat peste 800 de tablouri. Considerat cel mai mare pictor al Olandei, după Rembrandt, Vincent Van Gogh a vândut o singură pânză în timpul vieţii sale, însă operele sale sunt tranzacţionate în zilele noastre la preţuri uriaşe.

Recordul la licitaţie pentru un tablou de Van Gogh a fost stabilit în 1990 pentru ”Portrait du Dr. Gachet”, care s-a vândut contra sumei de 82,5 milioane de dolari la Christie's New York.

În mai 2015, o altă pânză a artistului olandez, ”L'allée des Alyscamps”, a fost adjudecată cu 66 milioane de dolari la o licitaţie organizată la New York.

Peisajul din 1889, ”Laboureur dans un champ”, de Vincent van Gogh, s-a vândut în 2017, la licitaţiile de toamnă de la Christie's New York, contra sumei de 81,3 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.