Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul termen în procesul lui Park Geun-Hye. Cum au pledat avocaţii fostei preşedinte

Park Geun-hye 1

Avocaţii fostei preşedinte sud-coreene Park Geun-Hye, destituită în urma unui răsunător scandal de corupţie, au respins oficial marţi toate acuzaţiile care i se aduc, în cadrul unei audieri preliminare desfăşurate la tribunalul central din Seul, relatează AFP şi Yonhap, potrivit agerpres.

"Respingem toate capetele de acuzare", a declarat în faţa tribunalului şeful echipei de avocaţi, Yoo Young-Ha.

SONDAJE Emmanuel Macron se prăbușește. Marine Le Pen, sprijin neașteptat

Park Geun-Hye, în vârstă de 65 de ani, care se află în prezent în arest şi nu a dorit să fie de faţă la audierea de marţi, a fost acuzată în aprilie de 18 infracţiuni, între care abuz de putere, coerciţie, corupţie şi divulgarea de secrete de stat. O nouă audiere preliminară este prevăzută pentru săptămâna viitoare, urmând ca procesul propriu-zis să înceapă peste două săptămâni.

Marţi, avocatul principal al fostei şefe de stat s-a plâns între altele judecătorilor că echipa sa nu a avut timp să examineze toate cele 120.000 de pagini ale dosarului întocmit de organele de anchetă.

Park Geun-Hye este acuzată de complicitate cu fosta sa confidentă din umbră şi prietenă de 40 de ani, Choi Soon-Sil, judecată şi ea pentru abuz de putere şi fraudă pentru că a profitat de relaţiile sale pentru a extorca zeci de milioane de dolari de la cele mai mari companii din ţară, inclusiv Samsung şi Lotte. Moştenitorul companiei Samsung, Lee Jae-Yong, a fost şi el arestat, iar preşedintele grupului Lotte, Shin Dong-Bin, a fost de asemenea pus sub acuzare.

Citește și: Macron detonează BOMBA și anunță posibila ieșire a Franței din UE: Vom avea un Frexit

Scandalul a izbucnit la jumătatea anului trecut şi a condus la demonstraţii masive împotriva preşedintei Park Geun-Hye, care pe 9 decembrie a fost destituită de parlament şi ulterior arestată.

Este pentru a treia oară în istoria recentă a Coreii de Sud când un şef de stat este deferit justiţiei pentru corupţie, foştii preşedinţi Chun Doo-Hwan şi Roh Tae-Woo fiind la rândul lor condamnaţi în anii '90 la pedepse cu închisoarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.