Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prin noul acord cu Bulgaria, Turcia își consolidează poziția de centru comercial al gazelor naturale

globaltimes.cn
marea bohai gaze

Turcia și Bulgaria au semnat marți un acord pentru transportul a până la 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an. Prin noul acord cu Bulgaria, Turcia își consolidează poziția de centru comercial al gazelor naturale, anunță aa.com.tr.

Acordul istoric pe 13 ani privind gazele naturale semnat săptămâna aceasta între Turcia și Bulgaria reprezintă o oportunitate pentru un comerț mai mare cu gaze naturale cu restul Europei, au declarat miercuri pentru agenția Anadolu cei mai importanți oficiali din domeniul energiei din ambele țări.

Aflați pentru un interviu la Sofia, capitala Bulgariei, ministrul turc al Energiei și Resurselor Naturale, Fatih Donmez, și ministrul bulgar al Energiei, Rossen Hristov, au vorbit despre cooperarea dintre cele două țări în domeniul gazelor naturale și al energiei, inclusiv despre un acord semnat marți pentru transportul a până la 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an.

În total, cantitatea de comerț și transfer de gaze poate ajunge până la 20 de miliarde de metri cubi, a declarat Donmez.

"Vom contribui la securitatea aprovizionării cu energie a Bulgariei", a declarat Donmez, adăugând că acordul deschide, de asemenea, ușa pentru un comerț mai larg cu gaze naturale cu restul Europei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.