Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principalul candidat al opoziţiei se retrage din cursa electorală pentru președinția Egiptului

egipt

Principalul candidat al opoziţiei în alegerile prezidenţiale din Egipt, Khaled Ali, şi-a anunţat miercuri retragerea din cursa electorală pentru funcţia supremă, susţinând că actualele condiţii din ţară nu permit desfăşurarea unui scrutin corect, transmite Reuters, scrie agerpres.ro

''Anunţăm astăzi decizia noastră de a nu intra în această cursă şi de a nu prezenta documentele candidaturii noastre'', a declarat Khaled Ali într-o conferinţă de presă la Cairo. 

Anunţul survine la o zi după ce autorităţile egiptene l-au reţinut pe fostul şef al statului major al armatei, generalul-locotenent Sami Anan, un alt potenţial contracandidat pentru preşedintele Abdel Fattah al-Sisi. 

''Există o anumită încăpăţânare a comisiei electorale şi multe încălcări împotriva celuilalt candidat'', a spus Khaled Ali, referitor la Anan. 

Avocatul Khaled Ali a devenit cunoscut la nivel naţional anul trecut, atunci când a câştigat în instanţă un caz prin care s-a anulat decizia guvernului de la Cairo de a ceda Arabiei Saudite două insule din Marea Roşie. 

Ali a fost prima persoană care a anunţat, în luna noiembrie 2017, că va candida în alegerile prezidenţiale împotriva lui Al-Sisi, care a devenit şef al statului după înlăturarea de la putere a lui Mohamed Mursi, în urmă cu patru ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.