Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principalul opozant al lui Putin, condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare

rusia kremlin

Cunoscutul lider al Opoziției din Rusia, Alexei Navalnai, a fost găsit vinovat de justiția rusă într-un dosar de deturnare de fonduri și a fost condamnat la 3 ani și jumatate de inchisoare, cu suspendare. Acesta era acuzat că a săvârșit această faptă în detrimentul unei filiale a companiei franceze Yves Rocher.

Magistrații ruși au surprins opinia publică prin pronunțarea unei decizii în acest dosar astăzi, devansând astfel termenul care era stabilit pentru data de 15 ianuarie. Decizia a survenit în contextul în care susținătorii lui Navalnâi au anunțat organizarea unui mare miting de protest la 15 ianuarie, când era programată anunțarea sentinței.

Navalnai era acuzat alături de fratele său Oleg în acest dosar, asta în condițiile în care directorul financiar al filialei rusești a companiei franceze Yves Rocher  a anunțat că nu a suferit nicio pagubă ca urmare a colaborării sale cu societatea de transporturi a fraților Navalnai, Glavpodpiska.

Alexei Navalnai a fost unul dintre liderii anti-guvernamentali din timpul protestelor de stradă care au cuprins capitala rusă în urmă cu trei ani, iar procesul împotriva lui este vazut ca fiind motivat politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.