Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principiile sunt una, votul e alta: Fostul ministru Dîncu a votat legea privind pensiile speciale, după care a numit-o 'abuz legislativ'

vasile dincu

Senatul a votat, miercuri, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de lege al Guvernului privind pensiile speciale, cu amendamentele agreate în cadrul coaliţiei. Proiectul de lege a fost votat cu 79 de voturi pentru şi 37 împotrivă şi merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Printre cele 79 de voturi „pentru” se numără și cel am fostului ministru Vasile Dîncu (PSD). Surpriza a venit ulterior, când Dîncu a criticat în termeni duri proiectul pe care tocmai îl votase.

"Astăzi avem o coincidenţă istorică, nu ştiu cât de fericită sau nefericită. Astăzi, în Senatul României s-a votat o modificare a legii pensiilor de serviciu, pe care unii le numesc pensii speciale, înglobându-se, din nefericire, în aceste aşa-numite pensii speciale şi pensiile militare, lucru care, după părerea mea, este un abuz de înţelegere şi, în acelaşi timp, în cazul acesta devine un abuz legislativ", a precizat Dîncu la o masă rotundă cu tema "Pensiile militare în Uniunea Europeană şi în NATO".

În opinia lui, acest lucru se întâmplă şi pentru că statul român a manifestat "o miopie strategică" în ultimii ani, luându-se decizii importante sub "presiunea unor bani pe care trebuie să-i luăm de la UE". Detalii AICI!

Reforma pensiilor speciale este jalon în PNRR astfel că de adoptarea legii depinde tranşa numărul trei de plată a fondurilor europene. Comisia Europeană şi Banca Mondială au transmis mai multe observaţii la lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.