Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţesa Ingrid Alexandra a Norvegiei a zburat la bordul unui avion de luptă F-16

focustaiwan.tw
F-16, Taiwan, avioane de luptă

Prinţesa Ingrid Alexandra a Norvegiei, în vârstă de 17 ani, a zburat la bordul unui avion de luptă F-16 în timpul unei vizite întreprinse la una dintre diviziile forţelor aeriene ale ţării sale, informează DPA.

Aşezată pe scaunul din spate al avionului de luptă F-16, ea a putut să admire de la mare înălţime zone vaste din nordul Norvegiei sâmbătă, inclusiv Insulele Lofoten, situate la nord de Cercul Polar, a anunţat Familia Regală a Norvegiei, potrivit Agerpres.

Înaintea zborului, piloţii care participă la cele mai importante misiuni de apărare a spaţiului aerian al Norvegiei i-au explicat tinerei prinţese o serie de detalii despre activitatea lor, la baza militară din Bodo.

Bodo este un oraş care se află la 850 de kilometri nord de Oslo.

De asemenea, înainte de decolare, prinţesa de 17 ani a trebuit să efectueze un control medical.

Pentru prinţesa Ingrid Alexandra, aceasta a fost cea de-a doua vizită pe care a efectuat-o în acest an într-o bază militară. În noiembrie, ea a vizitat şi sediul trupelor speciale de comando din Rena. Potrivit Palatului Regal din Oslo, tânăra prinţesă va continua să facă astfel de vizite şi în perioada următoare.

Urcând la bordul unui avion de luptă, Ingrid Alexandra a călcat pe urmele tatălui ei, prinţul moştenitor Haakon al Norvegiei, în vârstă de 48 de ani, care zburat şi el la bordul unui avion F-16 în anul 1991, la vârsta de 18 ani.

Avioanele de luptă F-16 vor fi retrase din flota aeriană a Norvegiei peste câteva săptămâni şi vor fi înlocuite de avioane F-35.

Prinţesa Ingrid Alexandra a Norvegiei, născută pe 21 ianuarie 2004, este fiica cea mare a prinţului moştenitor Haakon şi a prinţesei Mette-Marit. Ea ocupă locul al doilea, după tatăl ei, în ordinea de succesiune la tronul Norvegiei, ocupat în prezent de regele Harald al V-lea. Prinţesa Ingrid Alexandra are şi un frate mai mic, prinţul Sverre Magnus, născut pe 3 decembrie 2005, pe care îl depăşeşte însă în ordinea de succesiune la tronul ţării, după adoptarea în 1990 de către Parlamentul norvegian a legii privind aplicarea principiului primogeniturii absolute. Membră a casei regale de Glucksburg, prinţesa Ingrid Alexandra va deveni cea de-a doua femeie monarh din istoria Norvegiei, după regina Margaret, care a domnit în secolul al XV-lea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.