Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţesa Mako a Japoniei, în vârstă de 29 de ani, se va căsători în acest an

okmagazine.ro
prinţesa Mako

Prinţesa Mako a Japoniei, în vârstă de 29 de ani, se va căsători cu logodnicul ei, Kei Komuro, înainte de sfârşitul acestui an, potrivit presei nipone, informează DPA.

Mai multe companii mass-media japoneze, inclusiv agenţia de presă Kyodo, care au citat surse familiarizate cu acest subiect, căsătoria celor tineri, care au aceeaşi vârstă, va avea loc înainte de sfârşitul anului, însă va fi lipsită de ceremoniile tradiţionale imperiale.

Casa imperială a Japoniei, care are opinii conservatoare stricte, doreşte să renunţe la ritualurile oficiale din cauza disputelor financiare din familia lui Kei Komuro.

Prinţesa Mako şi actualul ei partener de viaţă s-au cunoscut în urmă cu mai mulţi ani printr-un prieten comun în timp ce studiau la Universitatea Creştină Internaţională (ICU).

Cei doi tineri s-au logodit în septembrie 2017. Mako este fiica prinţului moştenitor Akishino, în vârstă de 55 de ani, care este fratele mai tânăr al împăratului Naruhito, în vârstă de 61 de ani.

Conform legislaţiei actuale nipone, Mako îşi va pierde statutul oficial de prinţesă şi va deveni un simplu cetăţean în urma căsătoriei sale cu un bărbat care nu face parte dintr-o familie regală, scrie Agerpres.ro.

Potrivit presei japoneze, prinţesa Mako va renunţa totodată la alocaţia ei lunară după ce nu va mai face parte din familia imperială.

După căsătorie, tânărul cuplu va locui cel mai probabil în Statele Unite. Logodnicul prinţesei Mako a absolvit de curând cursurile unei universităţi de drept din această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.