Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Printre cele 6 victime ale incendiului de la Institutul 'Matei Balș' se află și o măicuță: A putut fi identificată doar cu ajutorul crucii de la gât

Digi24
incendiu Matei Bals

Una dintre cele 6 victime ale incendiului de la Institutul ”Matei Balș” este o măicuță de la mănăstirea Christiana din apropierea Capitalei. Prima victimă a incendiului identificată este maica Minodora, o femeie care a ales să îşi petreacă bătrâneţea în căminul îngrijit de surorile de la Christiana. Stareţa mănăstirii a sperat până în ultime clipă că sora lor va scăpa, mai ales că aproape învinsese coronavirusul, informează TVR 1.

"Mi-a spus o maică de la mănăstire, că era la un cămin de bătrâni la mănăstire. Ne-a spus că au sunat o de la IML de aici să ia niște date, i-au spus că are o cruce pe piept.", a relatat fratele femeii.

Citește și: Vlad Voiculescu a ieșit pe ascuns din Ministerul Sănătății, pentru a nu da ochii cu protestatarii

Din unele informații femeia ar fi fost găsită pe unui dintre balcoanele pavilionului. Însă fratele măicuței susține că aceasta nu avea cum să iasă pe balcon pentru că starea medicală în care se afla nu îi permitea să se miște: "nu putea să se ridice singură"

Maica Minodora a ales şi ea să stea în cămin. Avea 79 de ani. Era îngrijită de surori atunci când îi era mai rău. Pe 14 ianuarie a primit vestea că este infectată, că are COVID-19. A fost tratată la început aici de măicuțe și a primit și oxigen de câte ori a avut nevoie. Când starea de sănătate a măicuței s-a degradat, a fost dusă la Matei Balș. După ce a avut loc tragedia, a fost dusă la Spitalul Floreasca. A fost resuscitată, însă trupul maicii nu a rezistat.

Citește și: George Simion, solicitare urgentă către Vlad Voiculescu: ‘Să înceapă de mâine construcția unui spital’

Sora de la Christiana este prima dintre victimele identificate după dezastrul de la ”Matei Balș”. A avut însă arsuri severe. Alte 3 victime vor fi identificate pe baza probelor ADN recoltate de la rude.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.