Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prințul care l-a ucis pe ursul Arthur, criticat dur de un deputat român

urs arthur
Nu am să înțeleg niciodată ce este “recreativ” în vânătoarea “recreativ-sportivă”, activitate care ascunde, de fapt, în această denumire cinică, doar suferință și brutalitate în uciderea animalelor sălbatice. În România este legal vânatul pentru păstrarea echilibrului ecologic sau în scop didactic și este permisă şi așa zisa vânătoare recreativ-sportivă, în spatele căreia stau, de fapt, crime împotriva animalelor, comise de indivizi care se folosesc de legile prea permisive ale acestei țări, pentru a ucide cu sânge rece specii protejate.
“Vânătoarea recreativ- sportivă” este denumirea sub care sunt acceptate chinurile îngrozitoare la care sunt supuse animalele hăituite și omorâte de tot felul de indivizi care vor să-și demonstreze bărbăția precară profitând de o Românie prea tolerantă.
Au ajuns să vină în țara asta tot felul de “prinți” care ne omoară urșii, pe care apoi îi cară în portbagaje mândrindu-se cu trofeul plin de sânge, și au ajuns să fie stăpânii pădurilor niște “bărbați” care s-au plictisit de avioane particulare și sute de mașini de colecție și cred că milioanele lor de euro le permit și “derogări” de la crimă.
Nu există nicio justificare rezonabilă să iei viața unui animal sălbatic, pentru că nu animalele sunt vinovate de defrișări și distrugerea habitatului natural, ci oamenii, și nici nu cred în dubla măsură: dacă am militat pentru răspundere penală în cazul lovirii sau maltratării unui câine sau unei pisici, voi depune un proiect de lege prin care să fie interzisă această vânătoare “recreativă”, prin care este permisă uciderea unui animal sălbatic cu “echipament adecvat”.
Adevărata distracție, domnilor vânători, este să aveți asupra dumneavoastră doar un cuțit atunci când plecați la vânătoare de urși, cu o armă de foc nu mai e nicio distracție, ci doar crimă în toată regula.
România nu trebuie să fie bambiliciul cinegetic al Europei și nu trebuie să mai permitem uciderea animalelor sălbatice decât atunci când ele chiar reprezintă un pericol pentru viața oamenilor și este într-adevăr ultima soluție care poate fi adoptată, deci o excepție, nu o regulă.
Revenind la ideea acestui text, mă voi ocupa de întocmirea unui proiect de lege care să stopeze vânătoarea “sportivă”. Nu suntem o țară din lumea a treia unde se joacă “prinții” omorându-ne urșii, ci suntem un Stat demn, cu legi clare și intolerant la crime brutale asupra animalelor.
Vă cer părerea și dumneavoastră despre acest demers și voi lua în considerare toate opiniile și sugestiile referitoare la acest proiect de lege, ce trebuie menționat, ce nu trebuie uitat. Scrie deputatul liberal Antonel Tanase pe pagina de Facebook.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.