Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul Charles a aprins o lumânare şi s-a recules în Catedrala Patriarhală

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Prințul Charles la Patriarhie

Prinţul Charles a primit din partea Patriarhului Daniel o icoană din mozaic cu sticlă de Murano înfăţişându-l pe Sfântul Andrei şi a asistat, în Catedrala Patriarhală, la un scurt moment de muzică religioasă interpretată de un cor bizantin. Prinţul de Wales a fost întâmpinat de Înaltpreasfinţitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, şi de părintele Michael Tiţa, şeful de protocol al Administraţiei Patriarhale.

În holul Palatului Patriarhiei, Prinţul Charles a fost primit de Patriarhul Daniel, care i-a prezentat picturile murale din încăpere, precum şi semnificaţia acestora. Patriarhul i-a povestit oaspetelui său că în clădire s-a realizat Unirea Principatelor, Moldova şi Ţara Românească, în 1859, i-a arătat sala de conferinţe, remarcând faptul că a fost consolidată şi restaurată recent, cu fonduri europene. "A fost o muncă foarte grea, dar clădirea e mult mai rezistentă acum decât era la început", a adăugat patriarhul.

Prinţul Charles l-a întrebat dacă sala este folosită frecvent, iar patriarhul Daniel a explicat că se foloseşte pentru evenimente speciale şi conferinţe. Ulterior, cele două delegaţii au avut convorbiri aproximativ o jumătate de oră, după care cei doi oficiali au făcut schimb de cadouri. Prinţul i-a oferit patriarhului un serviciu de farfurii. "Le voi folosi data viitoare, când veţi sta mai mult", i-a spus patriarhul Daniel, conform Agerpres.

Şeful Bisericii Ortodoxe Române a primit şi o fotografie înrămată cu Prinţul Charles. Un alt moment important l-a reprezentat vizita Catedralei Patriarhale, unde prinţul a aprins o lumânare şi s-a recules. În biserică, el nu a mai fost însoţit de către Patriarhul Daniel, ci doar de către Înaltpreasfinţitul Nifon, care i-a fost şi ghid în interiorul bisericii oferindu-i o serie de detalii despre acest aşezământ. Pe tot parcusul vizitei Prinţului Charles în Catedrala Patriarhală, un cor bizantin a interpretat muzică religioasă. Prinţul de Wales a fost însoţit de ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell. La discuţii a fost prezent şi ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.