Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Prințul criptomonedelor', Vitalik Buterin, vorbește despre pericolele criptomonedei

vitalik buterin

Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a apărut luna aceasta pe prima pagină a revistei Time, după ce a fost intervievat de publicație despre potențialele pericole ale industriei pe care a ajutat-o ​​să o creeze, conform cointelegraph.com.

În timpul interviului de 80 de minute, Buterin a explicat „potențialul distopic” al activelor digitale dacă sunt implementate incorect. Printre cele mai mari îngrijorări ale sale se numără investitorii excesiv de zeloși, comisioanele mari de tranzacție și afișările publice ale bogăției de către cei care pretind că au făcut avere tranzacționând cripto și jetoane nefungibile (NFT).

Cu toate căButerin are mari speranțe în Ethereum – rețeaua care alimentează a doua cea mai mare criptomonedă prin capitalizarea bursieră și nenumărate alte proiecte – se teme că viziunea sa de a crea o economie digitală mai egalitară riscă să fie depășită de actori nefericiți care sunt doar după lăcomie.

„Dacă nu ne exersăm vocea, singurele lucruri care se construiesc sunt cele care sunt imediat profitabile”, a spus el.

Interviul a analizat, de asemenea, alte puncte de durere axate pe Ethereum pentru Buterin, cum ar fi cât de multă putere să exercite în comunitate în perioadele extrem de controversate ale evoluției sale, inclusiv infamul hack din 2016 al unei Organizații Autonome Descentralizate sau DAO. Interviul l-a descris pe Buterin ca un lider pragmatic care adoptă o abordare „de mijloc” pentru rezolvarea problemelor care afectează comunitatea.

De-a lungul anilor, Buterin și-a folosit blogul personal pentru a susține soluții tehnice legate de dezvoltarea Ethereum. În decembrie 2021, a publicat „Endgame”, un experiment de gândire care explorează evoluția Ethereum 2.0, care este acum denumit „stratul de consens ”. În postare, Buterin a sugerat îmbunătățiri ale scalabilității rețelei cu compromisuri notabile - principalul dintre acestea fiind centralizarea producției de blocuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.