Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul Harry a câștigat procesul cu un tabloid celebru din Marea Britanie

www.wsj.com
Prințul Harry Meghan Markle

Prinţul Harry a obţinut scuze publice şi despăgubiri substanţiale de la editorii suplimentului Mail on Sunday, pe care l-a dat în judecată, după ce tabloidul a publicat un articol care îl acuza pe fiul prinţului Charles că îi ignoră pe foştii lui colegi din Marina Regală (Royal Marines) de când a decis să se renunţe la statutul său de membru activ al casei regale britanice, informează DPA şi Reuters.

Citește și: Jurnalistul Radu Tudor îi ia apărarea lui Raed Arafat, după intervenția de la Balș: 'S-au reactivat decerebrații care îi cer demisia'

Avocaţii prinţului Harry au declarat luni că afirmaţiile publicate în acel articol sunt "lipsite de fundament, false şi defăimătoare".

Prinţul Harry a demarat un proces împotriva conglomeratului media Associated Newspapers, care a publicat în octombrie 2020 un articol în care se afirma că prinţul britanic nu mai ţine legătura cu foştii lui colegi din Marina Regală după ce s-a retras din rândul membrilor activi ai casei regale britanice, în martie 2020.

Unul dintre avocaţii săi, Jenny Afia, a declarat în timpul unei audieri organizate la Înalta Curte de Justiţie din Marea Britanie că afirmaţiile publicate în acel articol reprezintă un atac la persoană îndreptat asupra prinţului Harry şi că ele "au adus în discuţie, în mod eronat, chestiunea serviciului său militar în slujba ţării".

Associated Newspapers s-a oferit, în decembrie 2020, să plătească despăgubiri şi să publice scuze oficiale, iar prinţul Harry a acceptat oferta grupului media.

Cu toate acestea, avocata Jenny Afia consideră că scuzele publicate "au subestimat considerabil gravitatea acuzaţiilor formulate împotriva prinţului Harry" şi nu au recunoscut faptul că acele afirmaţii au fost false.

"Prinţul Harry a rămas în contact cu forţele armate şi va continua să facă acest lucru în viitor", a adăugat Jenny Afia.

Aceeaşi avocată a dezvăluit că prinţul Harry va dona despăgubirile primite în urma acestui proces în beneficiul Invictus Games Foundation, o organizaţie de caritate pe care prinţul britanic a înfiinţat-o cu scopul de a organiza competiţii sportive la care participă veterani de război care au fost răniţi în timpul misiunilor de luptă.

În urma înţelegerii părţilor, procesul demarat de prinţul Harry a fost închis, precizează DPA.

Potrivit Reuters, prinţul Harry, care a lucrat pentru forţele armate britanice timp de un deceniu şi a participat la două misiuni în Afganistan înainte de a-şi asuma pe deplin statutul de membru activ al casei regale, a primit gradul de căpitan-general în Marina Regală din partea bunicii sale, regina Elisabeta a II-a, în anul 2017.

Dar, în urma înţelegerii negociate cu regina Elisabeta a II-a şi alţi membri cu rang înalt ai casei regale, prinţul Harry a trebuit să renunţe la acel grad militar atunci când a renunţat la angajamentele sale oficiale şi s-a mutat în Statele Unite alături de soţia lui, Meghan, şi de fiul lor, Archie.

Presa britanică a relatat la acea vreme că prinţul Harry a fost extrem de supărat că trebuia să renunţe la legăturile lui cu armata britanică, pe care le aprecia foarte mult.

Relaţia pe care Harry şi Meghan au întreţinut-o cu tabloidele din Marea Britanie a devenit tot mai ostilă după căsătoria lor din 2018. În aprilie 2020, cuplul princiar a anunţat că nu va mai colabora cu patru publicaţii majore, inclusiv cu Daily Mail, pe care le-a acuzat de publicarea unor articole false şi de încălcarea dreptului la viaţă privată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.