Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul Joachim se va stabili la Washington

Twitter
print joachim danemarca

Fiul cel mic al reginei Margareta a II-a a Danemarcei, prinţul Joachim, se va instala în Statele Unite, unde va îndeplini funcţia de ataşat al industriei de apărare în cadrul ambasadei daneze, a anunţat vineri Copenhaga.

''Prinţul Joachim va prelua funcţia de ataşat al industriei de apărare pe lângă ambasada Danemarcei la Washington D.C. începând cu 1 septembrie'', a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Parlamentul trebuie acum să se pronunţe în ceea ce priveşte plata în Statele Unite a rentei prinţului, care nu va primi salariu la acest post.

Joachim, în vârstă de 53 de ani, este în prezent ataşat al apărării la ambasada Danemarcei de la Paris, o mutare care nu a fost din dorinţa sa, a sugerat în 2020 soţia lui, prinţesa Marie, care este de origine franceză, informează Agerpres.

Prinţul şi familia sa s-au aflat în centrul unei rare dispute familiale în sânul foarte popularei familii regale daneze în aceste ultime luni.

Prinţul Joachim, fratele mai mic al prinţului moştenitor Frederik, şi-a exprimat în mod public tristeţea ca urmare a deciziei mamei sale, în septembrie anul trecut, de a le retrage titlurile princiare celor patru copii ai lui.

Suverana, care şi-a prezentat scuze publice, nu a revenit însă asupra deciziei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.