Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul William lansează un proiect pe cinci ani pentru sprijinirea persoanelor fără adăpost

yimg.com
printul william

Prinţul William, moştenitorul tronului britanic, a lansat luni un program cu durata de cinci ani care are drept obiectiv sprijinirea persoanelor fără adăpost din şase regiuni ale Regatului Unit, una dintre cauzele sale preferate din domeniul acţiunilor caritabile, informează Reuters, relatează Agerpres.

Prinţul William, în vârstă de 41 de ani, este un susţinător fidel al acţiunilor caritabile care au drept scop sistarea fenomenului persoanelor fără adăpost, călcând astfel pe urmele mamei sale, regretata prinţesă Diana, care l-a dus în vizită la un centru pentru persoane fără adăpost pe când prinţul avea 11 ani. Prinţul britanic a petrecut o noapte în stradă în iarna anul 2009 pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu acest fenomen.

Prinţul William a precizat că proiectul ''Homewards'' va oferi finanţare, expertiză şi parteneriat în scopul contracarării fenomenului persoanelor fără adăpost în şase regiuni. Prinţul va dezvălui regiunile luni şi marţi, când le va vizita. ''Cred cu tărie că dacă acţionăm împreună putem face ca fenomenul persoanelor fără adăpost să fie limitat, scurt şi să nu se mai repete, iar eu aştept cu nerăbdare să colaborez cu cele şase regiuni pentru a transforma această ambiţie în realitate'', a precizat el într-un comunicat.

În Marea Britanie, circa 270.000 de familii dintr-un total de 28 de milioane nu au o locuinţă, potrivit estimărilor organizaţiei de caritate, iar ca atare, multe persoane, inclusiv copii, fie dorm sub cerul liber sau în maşini, fie trăiesc temporar într-un adăpost, hostel sau alături de rude.

Organizaţiile de caritate din domeniu avertizează că numărul persoanelor fără adăpost ar putea creşte din cauza crizei costului de trai.

Proiectul este sprijinit de Royal Foundation, organizaţia caritabilă patronată de William, prinţul de Wales, şi de soţia sa, Catherine. Fiecare regiune inclusă în proiect va primi 500.000 de lire sterline (636.000 de dolari).

Constatările care vor fi făcute în urma derulării proiectelor ''Homewards'' cu o durată de cinci ani vor fi implementate ulterior la o scară mai amplă pentru a veni în sprijinul oamenilor fără adăpost care trăiesc şi în alte regiuni, a precizat biroul de presă de la Palatul Kensington într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.