Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Prioritatea' lui Elon Musk pentru Twitter: Dacă aș avea un Dogecoin pentru fiecare înșelătorie cripto pe care am văzut-o...

Elon Musk

Cu o valoare netă raportată de peste 300 de miliarde de dolari, CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk, a spus că își poate „permite din punct de vedere tehnic” să achiziționeze Twitter și că are, de asemenea, planuri de a schimba experiența utilizatorului pe platforma principală de socializare, conform cointelegraph.com.

„Dacă aș avea un Dogecoin pentru fiecare înșelătorie cripto pe care am văzut-o...”, a spus CEO-ul Tesla unei mulțimi TED Talk din Vancouver.

Într-o discuție TED organizată joi la o conferință TED din Vancouver, Musk i-a spus curatorului Chris Anderson că, dacă oferta sa de a cumpăra Twitter va avea succes, ar lua în considerare schimbarea modului în care platforma gestionează conținutul controversat, nepromovând anumite tweet-uri și adăugând capacitatea de a editați tweet-uri, precum și afișați istoricul de editare. CEO-ul Tesla a adăugat că, sub conducerea sa potențială, Twitter ar trebui să fie „reticent în a șterge lucruri” și ar trebui să interzică permanent conturile, dar el va încerca să încurajeze libertatea de exprimare în conformitate cu legile țărilor respective.

„O prioritate de vârf pe care aș avea-o este eliminarea roboților de spam și înșelătorie și a armatelor de roboți care sunt pe Twitter”, a spus Musk. „Ei fac produsul mult mai rău. Dacă aș avea un Dogecoin pentru fiecare înșelătorie cripto pe care am văzut-o, am avea 100 de miliarde Dogecoin.”

Potrivit unui dosar de miercuri la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din Statele Unite, Musk s-a oferit să cumpere acțiunile Twitter – cu excepția celor aproximativ 9% pe care le deține deja – pentru 54,20 USD per acțiune, reprezentând o primă de 38% față de prețul de închidere al acțiunilor de la 1 aprilie. La momentul publicării, acțiunile Twitter au prețul de 45,08 USD, crescând cu peste 30% în ultimele 30 de zile.

Reacțiile la potențiala proprietate a CEO-ului Tesla asupra popularei platforme de socializare au fost mixte. Mulți au lăudat mișcarea ca fiind un pas în direcția corectă pentru libertatea de exprimare, în timp ce alții au indicat propriul comportament aparent imatur al lui Musk pe Twitter și bogăția lui imensă.

„Este nevoie de niște gimnastică mentală destul de impresionantă pentru a asocia orice tip de „libertate” cu cel mai bogat om din lume care inițiază o preluare ostilă și forțează una dintre cele mai mari platforme publice de rețele sociale private”, a spus Jackson Palmer, co-creatorul Dogecoin.

Prețul Dogecoin ( DOGE ) a fost în mare parte neafectat atât de cumpărarea de acțiuni pe Twitter a lui Musk, cât și de oferta sa de a cumpăra firma. Începând cu 4 aprilie, Musk era cel mai mare acționar al companiei, dar ar fi fost depășit joi de Vanguard Group, care și-a crescut participațiile la peste 10% din acțiunile Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.