Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Priorități energetice ale UE: s-a anunțat termenul de implementare al inițiativei 'Inelul de solidaritate'

energyintel.com
gaze europa

Inițiativa Inelului de solidaritate ar putea fi realizată până la sfârșitul anului 2026 cu sprijinul financiar necesar al UE, relatează Trend cu referire la FGSZ, operatorul maghiar, care a fost unul dintre semnatarii memorandumului de înțelegere semnat pe 25 aprilie la Sofia în acest sens.

„Inițiativa comună, tot în conformitate cu prioritățile energetice ale UE, cum ar fi Planul REPowerEU și acordul de cooperare strategică UE-Azerbaijan, a fost anunțată și prezentată Comisiei Europene de către cei patru OTS în septembrie 2022. Inițiativa a fost revizuităși încurajată de Președintele Comisiei Europene și DG ENER. La reuniunea UE privind conectivitate energetică din Europa Centrală și de Sud-Est (CESEC) de la Bruxelles din 19 aprilie 2023, OTS-urile implicate au prezentat inițiativa în detaliu CE, care a salutat cooperareaOTS-urilor”, a spus compania.

La Sofia a avut loc o ceremonie de semnare a „Memorandumului de înțelegere pentru încurajarea cooperării între Bulgartransgaz (Bulgaria), Transgaz (România), FGSZ (Ungaria), Eustream (Slovacia) și Compania Petrolieră de Stat a Republicii Azerbaidjan (SOCAR)” pe 25 aprilie.

Memorandumul de înțelegere stabilește direcțiile de cooperare între SOCAR și patru operatori de sisteme de distribuție pentru furnizarea de gaze suplimentare din Azerbaidjan către Europa. Gazul suplimentar va fi furnizat prin intermediul rețelelor de transport modernizate din Bulgaria, România, Ungaria și Slovacia, numite „Inelul Solidarității”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.