Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Priorități guvernamentale: dialog constant și acțiuni împotriva antisemitismului în comunitatea evreiască - Marcel Ciolacu

Agerpres

Dialogul constant cu reprezentanţii comunităţii evreieşti, prevenirea şi combaterea antisemitismului se numără printre priorităţile Guvernului, a declarat miercuri premierul Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Acesta a avut întrevederi, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în SUA, cu preşedintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder, şi cu reprezentanţii American Jewish Joint Distribution Committee.

Discuţiile s-au concentrat asupra consecinţelor grave în plan umanitar şi de securitate ale atacurilor comise de Hamas în Fâşia Gaza, dar şi asupra unor subiecte de interes pentru comunitatea de români din Israel şi pentru comunitatea evreiască din România, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Premierul Marcel Ciolacu şi-a reafirmat solidaritatea cu poporul israelian şi a condamnat violenţele comise de Hamas, care au consecinţe asupra civililor israelieni şi palestinieni deopotrivă, dar şi asupra unor cetăţeni ai altor ţări.

"Mai ales după atacurile Hamas din luna octombrie, observând cu îngrijorare o creştere a mesajelor antisemite în mediul online şi offline, am menţinut un dialog instituţional constant cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, pentru a asigura protecţia membrilor comunităţii şi a lăcaşurilor de cult", a declarat şeful Executivului român.

Securitatea oricărui cetăţean reprezintă o prioritate, a spus premierul Marcel Ciolacu, evocând, totodată, susţinerea ţării noastre faţă de eforturile conjugate ale partenerilor internaţionali şi regionali care au reuşit eliberarea mai multor ostatici deţinuţi de Hamas, între care şi persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, potrivit comunicatului citat.

Atât interlocutorii, cât şi prim-ministrul român au subliniat pericolul reprezentat de antisemitism, inclusiv pe fondul conflictului actual din Fâşia Gaza.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că prevenirea şi combaterea antisemitismului se numără printre priorităţile Guvernului, iar la nivelul Cancelariei Prim-ministrului este în curs de elaborare o nouă strategie naţională pe această temă, pentru perioada 2024 - 2027, în continuarea strategiei implementată în perioada 2021 - 2023.

În cadrul aceloraşi eforturi menite să atragă atenţia asupra consecinţelor grave ale antisemitismului, Guvernul a găzduit, în luna octombrie, evenimentul care a marcat lansarea oficială a predării în liceele din România a unei noi materii de studiu dedicate istoriei Holocaustului. De asemenea, Guvernul susţine proiectul realizării unui Muzeu Naţional al Istoriei Evreilor şi al Holocaustului din România şi a aprobat recent parametrii tehnico-economici şi viitoarea locaţie a proiectului, se precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.