Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRM condamnă ferm derapajul compartamental al premierului maghiar Viktor Orban: Manifestări infantile

PRM

Partidul România Mare (PRM) condamnă prin intermediul unui comunicat de presă ultima ieșire a premierului maghiar Viktor Orban care a publicat pe un cont de pe o rețea de socializare o hartă a Ungariei Mari. PRM consideră că avem a face cu o manifestare infantilă și atrage atenția că istoria așa cum este ea nu trebuie uitată sau trecută cu vederea:

”În urmă cu două zile a fost semnalat în presă derapajul comportamental, cu certă conotație provocatoare la adresa României, al prim-ministrului Guvernului Ungariei, domnul Viktor ORBAN. Acesta a publicat imaginea unui glob pământesc cu hartă politică a lumii în anul 1862, având conturată harta Ungariei ce cuprinde teritoriile Ardealului, Slovaciei și Croației, că parte a mesajului ,,Un examen istoric. Succes!", adresat înaintea susținerii probei de istorie, participanților din Ungaria, la examenul de bacalaureat.

Apreciem că până la un punct, poate fi înțeleasă starea de spirit a oficialului ungar, această manifestare, la fel ca și altele din același registru, făcând parte cel mai probabil, dintre cele generate de dorințe apăsătoare care îi influențează gândirea și comportamentul. În același sens, lansarea de astfel de mesaje constituie manifestări infantile în afară ringului de luptă, în condițiile în care în ring ei nu au câștigat niciodată.

Conform Tratatului de pace semnat la 4 iunie 1920 în Palatul Marele Trianon de la Versailles, de către Ungaria în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, această are calitatea de stat învins în Primul Război Mondial, iar ulterior, în al Doilea Război Mondial, și-a păstrat calitatea, fiind demonstrat istoric că, vitejia unora în raport cu românii, a fost și este limitată la declarații belicoase și la postări în MASS-MEDIA.

Apreciind cu obiectivitate mesajul transmis de către prim-ministrul Guvernului Ungariei, conducerea Partidului România Mare condamnă cu hotărâre provocarea lansată la adresa României și atrage atenția reprezentanților oficiali ai statului vecin, asupra necesității de a nu uita lecțiile istoriei, deoarece toată lumea cunoaște că mecanismul de readucere aminte nu este lipsit de dureri, iar readucerea aminte este obligatorie!”, se arată în comunicatul remis redacției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.