Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRM: Președintele Klaus Iohannis trebuie să intervină de urgență în nebunia de la granița de Vest. E scandalos ce s-a întâmplat!

prm

Partidul România Mare se declară indignat și scandalizat de ceea ce s-a întâmplat în ultimele la punctele vamale ale României cu Ungaria când mii de cetățeni români au așteptat ore întregi în căldură și fără multe explicații să intre în România. Liderii PRM cer președintelui Klaus Iohannis să intervină de urgență pentru a impune intrarea în legalitate în ceea ce privește tratamentul aplicat de autoritățile statului român, cetățenilor români care revin în România:

”În aceste zile MASS-MEDIA a prezentat în mod obiectiv și continuu, informații și imagini despre situația creată și întreținută la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, acolo unde zeci de mii de cetățeni români au fost obstrucționați de către agenții autorității publice organizați și coordonați în mod deficitar, să revină în mod normal pe teritoriul țării ai cărei cetățeni sunt.

Având în vedere mesajele care le-au fost transmise anterior, că li se cere să nu revină în România, modul în care a fost realizat accesul în țară a constituit în mod evident o reiterare a mesajului ce le-a fost adresat anterior și anume că cel puțin din partea actualilor decidenți politici, ei nu sunt bine veniți în țara ai căror cetățeni sunt.

Intrarea persoanelor în România sau măcar a cetățenilor români, în mod sigur putea fi organizată prin folosirea mai multor puncte de trecere a frontierei, evitându-se cozile lungi de mai mulți kilometri care, pe fondul organizării, cel mai probabil în mod voit deficitare, au creat condiții pentru producerea de oboseală accentuată, declanșarea unor afecțiuni preexistente sau agravarea acestora, supunerea cetățenilor români la umilințe nejustificate și nemeritate de către aceștia, ostilizarea lor și crearea de tensiuni care oricând pot degenera în mod greu de anticipat și de gestionat.

Conducerea Partidului România Mare susține în mod public că primirea cetățenilor români pe teritoriul României nu trebuie realizată cu efective de jandarmi, aceștia având în mod cert alte misiuni legale de executat și constată lipsa totală de apetență a politicienilor români în implicarea la fața locului în eventuala încercare de soluționare a situației care lezează grav drepturile, interesele legale și demnitatea cetățenilor români.

Atragem atenția asupra faptului că în această perioadă, deși problemele existente la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac erau cunoscute, niciun membru al Guvernului României nu s-a deplasat acolo pentru a se informa în mod direct și a se implica în eventuala luare de măsuri în scopul remedierii situației.

Această atitudine criticabilă se datorează în mod sigur lipsei de interes electoral a acestora în raport cu cetățenii români din Diaspora, deoarece în această perioadă nu au loc niciun fel de alegeri, după cum poate fi interpretată ca fiind și o eventuală acțiune de pedepsire colectivă a acestora pentru punctele de vedere critice exprimate des în ultima perioadă la adresa oficialilor români.

Având în vedere grava situație creată privind tratamentul aplicat cetățenilor români care reveneau în România, întreaga conducere colectivă a Partidului România Mare, condamnă modul de acțiune al autorităților române care au organizat acțiunile de intrare în țară a acestora, supunându-i în mod nejustiticat la oboseală accentuată, riscuri și umilințe, care în mod sigur puteau fi evitate.

Ca urmare a faptului că membrii Guvernului României sunt în mod vizibil depăși de situația creată și anterior prezentată, cerem Excelenței Sale domnului Klaus-Werner IOHANNIS, să intervină de urgență pentru a impune intrarea în legalitate în ceea ce privește tratamentul aplicat de autoritățile statului român, cetățenilor români care revin în România.”, se arată în comunicatul de presă remis redacției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.