Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRM: Prin aplicarea dublului standard, DNA poate compromite lupta anticorupţie

PRM

Partidul România Mare (PRM) urmăreşte cu real interes activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi apreciază succesul pe care îl înregistrează în lupta cu corupţia, o contribuţie esenţială aducând-o şi Laura Codruţa Kövesi. PRM a fost şi va rămâne un partizan al luptei anticorupţie, luând poziţie împotriva acestui flagel al societăţii române cu mult înainte ca justiţia să demareze cu adevărat acţiuni care să limiteze efectele corupţiei asupra României.

Criză politică în Armenia: Premierul şi-a anunţat demisia

Din păcate însă, acţiunile procurorilor DNA sunt umbrite de strategia aplicării dublului standard când este vorba de aplicarea legii, tratând diferit cazurile, în funcţie de  poziţia pe eşicherul politic al persoanelor. “Nu putem să nu ne amintim de intrarea la DNA, pe usa din spate a liderilor unui anumit partid şi să nu comparăm cu expunerea excesivă a altor politiceni, chiar în situaţii similare a calitătii în care erau invitaţi la DNA, doar că aceştia făceau parte din partidele care nu sunt apropiate actualului Preşedinte”, a declarat Prof. Adrian Popescu, preşedinte interimar al PRM, precizând că “este foarte ciudat cum unul din principiile de bază ale democraţiei, şi anume prezumţia de nevionvăţie, nu este întru totul respectată în România”.

Parchetul General, anchetă la Penitenciarul din Giurgiu. Anunțul șefului ANP

Partidul România Mare consideră că aplicarea dublului standard când este vorba de lupta anticorupţie nu este constructivă şi, pe termen lung, poate afecta puternic încrederea pe care populaţia o are în instituţiile de forţă ale statului. “S-a văzut că efectele corupţiei sunt extrem de grave şi lupta împotriva acestei realităţi trebuie dusă în continuare, cu o fortă sporită. Este important să nu lăsăm impresia că unii pot scăpa, doar pentru că ei se afla acum în tabăra efemer câştigătoare”, consideră Prof. Adrian Popescu.

 

Pedepsele pentru corupţie trebuie să descurajeze acest flagel, iar recuperarea prejudiciilor trebuie să reprezinte o prioritate pentru instituţiile abilitate ale Statului. Faptul că unii cred pot fura milioane de euro, fac doi, trei ani de puşcărie şi rămân cu banii, trebuie eliminat. “Oare pentru un minim de 15 ani închisoare se vor mai găsi amatori de furat?”, se întreabă retoric Preşedintele interimar al PRM, adăugând că “nu este suficient să îi plimbăm pe unii pe la TV şi să tergiversam finalizarea anchetelor. Dimpotrivă, judecarea celor care au furat să fie realizată de Justiţie cu prioritate, aşa cum este normal într-un stat de Drept, unde democraţia reprezintă un fapt real, nu doar o iluzie”

 

Partidul România Mare considera că este necesar ca DNA să elimine aplicarea unor standarde diferite, să aplice legea în mod egal asupra tuturor acelora care au furat, indiferent din ce tabară politică fac parte şi, la fel de important, indiferent de cetăţenia acelor persoane. Oricine greşeşte faţă de naţiunea română, român sau străin, trebuie să plătească pentru faptele pe care le-a făcut, dacă Justiţia a decis ca au incalcat legea. România are, în istoria recentă, experienţe prin care instituţiile de fortă erau folosite ca poliţie politică şi nimeni din această ţară nu mai doreşte să trăiască acele vremuri. DNA, Justiţia din România, are obligaţia să fie echidistantă când este vorba de aplicarea legii şi să renunţe la apucături cominterniste. “Simbolul Justiţiei, acea statuie legată la ochi, trebuie să rămână etalonul aplicării legii, indiferent de fapţele, numele şi de poziţia  în societate a celor care au gresit. În faţa Legii toţi suntem egali”, a încheiat prof. Adrian Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.