Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRO România a făcut bilanțul Guvernului Dăncilă, la un an de mandat: ‘Este un regres fără precedent pe care România l-a înregistrat’

gabriela podasca

PRO România susține că guvernul condus de Viorica Dăncilă reprezintă o vulnerabilitate majoră pentru stabilitatea, predictibilitatea și credibilitatea țării, un guvern caracterizat de „obediență totală și necondiționată față de Liviu Dragnea”.

Citește și: Rovana Plumb, MĂSURI de ultima oră: Corpul de Control face verificări la Compania Administrația Porturilor Maritime Constanța

„Este un regres fără precedent pe care România l-a înregistrat în ultimul an de zile, atât în ceea ce privește stabilitatea macroeconomică și socială, cât și în relația cu partenerii noștri europeni și euroatlantici. Toate eforturile și reușitele din perioada 2012-2015 au fost anulate, iar lipsa de viziune a actualului Guvern Dăncilă tinde să aibă consecințe extrem de grave anul acesta atât asupra societății, cât și a mediului de afaceri”, a declarat purtătorul de cuvânt al PRO România, Gabriela Podașcă.

Gabriela Podașcă mai spune că modificările economice multiple în mai puțin de un an au bulversat mediul economic.

„Măsuri precum ”taxa pe lăcomie” sau modificarea de peste 120 de ori a codului fiscal în mai puțin de un an, au bulversat mediul de afaceri, sistemul bancar și companiile din energie care au anunțat deja pentru acest an o limitare drastică a investițiilor, dar și concedieri masive. Din păcate, toată povara fiscală va fi suportată în final tot de cetățeni prin creșterile prețurilor la servicii de bază precum telefonie, internet sau energie. În același timp, toate așa zisele creșteri salariale au fost deja înghițite de inflație, iar presiunea va fi și mai mare odată cu creșterea ratelor ca urmare a majorării ROBOR sau a deprecierii accelerate a leului în raport cu moneda euro. De asemenea, lipsa unui buget pe 2019, dar și împrumuturile din ce în ce mai greu de obținut pentru a plăti salarii și pensii sunt o altă dovadă a faptului că actualul guvern găsește din ce în ce mai greu bani pentru a-și respecta angajamentele”, se arată într-un comunicat de presă.

În mediul extern Viorica Dăncilă și guvernul condus de ea s-au făcut remarcați mai degrabă prin gafe, decât prin realizări.

Citește și: Kelemen, REACȚIE EXPLOZIVĂ privind OUG anunțată de Toader: Nu cred că o greșeală mare se poate repara printr-o alta

„S-a remarcat mai degrabă prin gafele diplomatice repetate pe care le-a săvârșit, dar și printr-o retorică agresivă la adresa Uniunii Europene care tind să pună în pericol relațiile României cu partenerii noștri europeni. Iar cel mai puternic semnal în acest sens este tocmai Rezoluția votată la sfârșitul anului trecut în Parlamentul European privind statul de drept din România. În mod paradoxal, singura replică la toate aceste eșecuri pe plan intern și extern a fost găsirea unor dușmani închipuiți precum multinaționalele, băncile, Soros, partidele de opoziție și, mai nou, BNR și Mugur Isărescu”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al PRO România, Gabriela Podașcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.