Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pro România acuză un blat de proporții PSD-PNL: USR-ul se face că propune, PSD și UDMR spun că se opun, iar PNL-ul tace!

Pro România bănuiește o înțelegere între PSD și PNL pentru alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin pentru că actualul sistem de vot avantajează partidele mari, a transmis un lider județean al formațiunii.

„Vă amintiți cum, cu surle și trâmbițe, PNL anunța ca prioritate după înlăturarea guvernului Dăncilă alegerea primarilor din două tururi de scrutin? Să ne amintim că Legea pentru alegerea autorităților administrației publice locale a fost modificată în 2011 pentru a introduce alegerea primarilor într-un singur tur, cu numărul cel mai mare de voturi exprimate (deci nici măcar o majoritate a numărului de voturi exprimate), la inițiativa PDL de atunci, actualul PNL lărgit. Consider că nimic nu s-a schimbat de atunci: USR-ul se face că propune, PSD și UDMR spun că se opun, iar PNL-ul tace și merge mai departe, în condițiile în care dacă ar vrea ar putea trece legea prin Parlament! Noi, Pro România, credem că aici e o înțelegere între PSD și PNL, ca să rămână situația ca până acum, pentru că asta avantajează cele două partide mari”, spune șeful Pro România Botoșani, deputatul Mihaela Hunc

Pro România vrea revenirea la alegerea președinților de consilii județene de către consilieri „pentru că nu dorim schimbarea baronilor PSD cu baronii PNL” și alegerea primarilor din doua tururi de scrutin „pentru a da o șansă și acelor candidați care nu sunt primari”.

„Alegerea într-un singur tur ridică probleme justificate de reprezentativitate. Un primar ales într-un singur tur cu mai puțin de jumătate din voturile exprimate are mai puțină legitimitate în comunitate, decât un primar care a câștigat o majoritate a voturilor în turul doi. Se poate ajunge la situații de-a dreptul hilare: un primar poate ajunge în funcție cu cîteva mii de voturi într-un oraș cu peste 100 de mii de locuitori sau cu 2-3 sute de voturi într-o comună de 3-4 mii de locuitori. Deocamdată, în detrimentul românilor, asistăm acum la împărțirea posturilor și a puterii între aceiași oameni politici care sfidează de câțiva ani, dorințele românilor”, a mai transmis deputatul Mihaela Huncă.

Citește și: DNA intră în forță în PSD: 3 parlamentari, urmăriți penal .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.