Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul mixt 'Democrația' a primit undă verde în Comisia de Regulament

senatul

Comisia pentru Regulament a Senatului a stabilit, marți, că cei 17 senatori neafiliați care provin din grupurile desființate ALDE și PMP, dar și demisionarii din PSD care au trecut la Pro România, își pot înființa un grup mixt denumit „Democrația”, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO senatorul Marius Petre Nicoară (ALDE), vicepreședinte al comisiei.

Raportul va merge la Biroul Permanent al Senatului pentru ca ulterior să se ia act în plenul Senatului de înființarea grupului. Comisia pentru Regulament a Senatului este condusă de secretarul general PSD Mihai Fifor, care nu a participat la ședință, potrivit lui Nicoară.

Senatorul ALDE a zis STIRIPESURSE.RO că de acum încolo doar printr-un „abuz” s-ar mai putea stopa apariția grupului mixt. Discuția despre grupul mixt va avea loc marțea viitoare, în Biroul Permanent al Senatului. Dacă totul merge uns, săptămâna viitoare o să fie anunțată componența grupului, liderul acestuia, viceliderii, secretarii și urmează să se renegocieze funcțiile în comisii.

Potrivit Regulamentului Senatului, „senatorii aparţinând partidelor sau organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care nu întrunesc numărul necesar pentru a forma un grup parlamentar se pot afilia altor grupuri parlamentare sau pot constitui grupul parlamentar mixt”.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.