Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pro România anunță că viitorul guvern va fi foarte colorat

dialogcivic.gov.ro
guvern sigla

Liderul judeţean al PRO România, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a declarat într-o conferinţă de presă, luni, că este nevoie de ''dialog politic profund'', în condiţiile în care viitorul guvern va fi unul ''foarte colorat'', format din trei sau patru partide.

În opinia lui Nechifor, este firească o concurenţă pe funcţii, dar aceasta nu trebuie să dăuneze intereselor ţării, informează agerpres.ro.

Citește și: În plin scandal pe banii TNB, apare un document nuclear! Ce salariu are, în realitate, Ion Caramitru

"Dacă nu reuşim să cultivăm această formă de dialog între partide înainte de a fi necesar să se exprime un vot, o decizie, vom putea să fim şi noi într-o situaţie critică. Aşa cum arată lucrurile astăzi, viitorul guvern va fi unul foarte pestriţ, foarte colorat. Niciun partid nu va reuşi să facă majoritate. Nici PNL, nici măcar în combinaţie cu USR, cu care văd că nu prea se înţeleg, nici cu PSD, nici cu PRO România (...) Suntem adversari, dar nu duşmani. Concurăm pentru funcţii politice, dar nu ne batem împotriva intereselor României. Eu cred că e important să discutăm şi PRO România şi PSD şi ALDE şi PNL şi USR şi Plus şi UDMR şi cine mai e, pentru a nu ne trezi anul viitor într-un blocaj care va întoarce România din drumul său", a spus Nechifor.

Totodată, el a spus că poate vor fi găsite formule de cooperare şi pentru toamnă, pentru alegerile prezidenţiale, precizând că pe partea stângă a eşicherului politic, liderul PRO România, Victor Ponta, a anunţat intenţia de a găsi o formulă de candidat de centru-stânga comun.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Sorinei: Măsuri de lipsire a libertății unui om

În opinia lui, dacă există dialog, poate s-ar putea găsi şi pe partea dreaptă un candidat comun, USR să-l susţină pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat.

"Politica înseamnă arta negocierii, a compromisului şi a dialogului, dar în România parcă nu am învăţat lucrul acesta", a concluzionat deputatul Ioan Cătălin Nechifor.

Citește și: Articolul de lege care aruncă-n aer cazul fetiței târâte pe jos de procuror: ‘Nu este permis’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.