Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pro România ar mușca serios din electoratul PSD (sondaj INSCOP)

sondaj

PNL ar fi votat la alegerile europarlamentare de 27,6% dintre românii care ales o opțiune de vot, în cadrul unui sondaj realizat de INSCOP, la comanda Academiei Române. PSD ar fi votat de 25,5% dintre alegători, iar Alianța 2020 de 16,5%. Cu voturi ce ar permite accederea în Parlamentul European mai sunt ALDE (9,2%) și Pro România (9,1%). UDMR este cotat cu 4,8%, iar PMP cu 3,9%.

Dacă sunt luați în considerare doar respondenții care au susținut că vor merge sigur la vot, distanța dintre PNL și PSD se micșorează. 26,4% ar vota PSD, în timp ce 26,1% ar vota PNL. Alianța 2020 ar trece de 20%, în timp ce Pro România și PMP ar obține 8,5, respectiv 8,2%.

Barometrul de Opinie Publică al României lansat astăzi anunță că peste 39% dintre români vor merge „sigur” la vot, pe 26 mai. „Datele politice sunt cele mai generatoare de interes. Nimeni nu spune din ce prezenţă au fost calculate cifrele anunţate la televizor în ultima lună. Lucrul acesta trebuie explicat. Nu putem vinde publicului orice cifră ca prognoză electorală. Exit-poll-urile sunt altceva. Trebuie privite cu mare precauţie sondajele de dinaintea alegerilor”, a explicat Darie Cristea, conferenţiar Universitatea Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.