Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRO România bagă PSD în corzi: 'Proiectul privind zilele libere pentru părinți trebuia votat. Era URGENT'

gabriela podasca

Vicepreședintele PRO România, Gabriela Podașcă, îi acuză pe social-democrați că nu vin în sprijinul părinților, asta după ce nu au supus votului în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege prin care părinților să le fie acordate zile libere plătite pe perioada închiderii școlilor. Podașcă a adăugat că prin această  tergiversare a votului părinții a 2,8 milioane de elevi  vor mai avea încă o problemă.

Citește și: Coronavirusul, combinație letală de SARS și HIV, apreciază cercetătorii din China: 'Sunt afectați plămânii și sistemul imunitar'

„Suntem in plină criză de coronavirus. Am reușit ieri, după insistențe repetate, să convingem PNL să suspende cursurile din școli pentru o perioadă determinată, cu posibilitatea de prelungire. Ce face PSD astăzi? Retrimite la comisie, pentru o săptămână, singurul proiect de lege care putea să vină în sprijinul părinților prin acordarea de zile libere plătite pe perioada închiderii școlilor. Această amânare înseamnă că de mâine, părinții a 2,8 milioane de elevi vor avea încă o problemă. Ei nu vor avea unde să-și lase copiii și vor apela la soluții colective, acolo unde riscul de îmbolnăvire crește cu fiecare oră. ⚠Era urgentă adoptarea acestui proiect astăzi, orice altă modificare putea fi făcută ulterior”, se arată pe pagina de Facebook a Gabrielei Podașcă.

Proiectul de lege privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, se află pe ordinea de zi a ședinței Camerei Deputaților, de astăzi. Camera Deputaților este for decizional, după ce proiectul a fost adoptat de Senat.

Prevederea s-ar aplica părinților de copii până în 12 ani, iar zilele libere se acordă pe toată perioada în care autoritățile decretează închiderea școlilor, potrivit proiectului. Inițiativa legislativă mai prevede că zilele libere se plătesc de către angajator.

Toate școlile din România vor fi închise începând de miercuri, 11 martie, până în 22 martie, a anunțat premierul Ludovic Orban. Măsura ar putea fi prelungită, dacă situația o impune, a punctat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.