Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pro România: Cerem Guvernului protecție socială pentru familiile sărace

Facebook
pro romania

Purtătorul de cuvânt al Pro România, deputatul Gabriela Podașcă, a transmis marți că Guvernul trebuie să găsească urgent soluții de sprijin pentru familiile sărace care sunt cele mai afectate de criza sanitară și economică.

„În fiecare zi primesc mesaje și apeluri despre familii aflate la limita subzistenței și despre copii care n-au ce mânca. România are peste 150.000 de copii care merg flămânzi la culcare. Pentru aceștia, programul cornul și laptele reprezintă singura garanție la o masă pe zi, iar suspendarea cursurilor din școli le-a luat și dreptul acesta. Cum procedăm cu acești copii? Suspendarea le-a luat și dreptul să învețe. Cei 1,7 milioane de copii înscriși în învățământul primar și gimnazial au acces la doar 136.365 de calculatoare în școli. Iar acasă, există un calculator la fiecare 12 copii, în medie, chiar la fiecare 20 de copii în mediul rural. Cum mai pot ei învăța fără să aibă acces la un calculator?

Din discursul Guvernului lipsesc cu desăvârșire soluțiile pentru cea mai vulnerabilă dintre categorii - copiii. Închidem școlile ca să îi protejăm, dar le îngrădim și dreptul la educație prin lipsa infrastructurii de învățare. Închidem școlile ca să îi protejăm, dar cine se îngrijește ca ei să aibă ce să mânce? Ne ocupăm de problemele sanitare, ne ocupăm și de cele economice, dar la cele sociale cine se mai uită? Ca să reconstruim România, după aceste crize, avem nevoie de fiecare copil.

Cerem Guvernului să suplimenteze bugetele autorităților locale și să găsească soluții de sprijin pentru familiile sărace!”, a transmis Podașcă, într-un comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.